AK Parti’nin 16 yıl önce başlatmış olduğu 2023, 2053 e 2071 hedefleri kapsamında devam eden yatırım ve projelere bir yenisi eklendi. Gaziantep havalimanına yapılacak yeni terminal binası ile apronun temeli törenle atıldı.  Temeli atılan proje 600 günde tamamlanacak. Törende konuşan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, insanımız son 15 yılda yapılanlarla Türkiye'nin nereden nereye geldiğini çok iyi biliyor. İnşallah seçim beyannamemizdeki projelerle de 2023'e, 2053'e kutlu davaya, kutlu yürüyüşe gideceğimizi de biliyor” dedi.

TÜRKİYE BÜYÜK PAY ALACAK

Gaziantep'te, havalimanına yapılacak yeni terminal binası ile apronun temel atma törenine,Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Funda Ocak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.Türkiye'nin büyüdükçe, güçlendikçe, önüne set koymak, engel çıkarmak isteyen dış güçleri anlayışla karşıladıklarını belirten Bakan Arslan, "Çünkü onların kendi aralarında paylaşmaya alıştıkları pastadan Türkiye büyük pay alacak. Bugüne kadar dünyanın mazlumlarının, mağdurlarının ensesine vurup ellerinden aldıkları lokmalara Türkiye artık dur diyor, dur diyecek” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ARTIK UÇUŞA GEÇTİ

Temel atma töreninde Gaziantep'in 10 milyon yolcu sayısına ulaşarak Türkiye'nin sanayide, ulaşımda, kargoda, transit geçişte de yıldızı olduğunu ifade eden Adalet Bakan Abdulhamit Gül, "Çok önemli bir yatırım için bir aradayız. Gaziantep'in 10 milyon yolcu sayısına ulaşarak Türkiye'nin sanayide, ulaşımda, kargoda, transit geçişte de yıldızı olmaya devam edecek. 600 milyon dolarlık ihracattan, 16 yılda 7 milyar dolarlık bir ihracata geldi. Türkiye büyürken, Gaziantep'in de büyüdü ve kalkındı, ancak bu yeterli değil, daha da fazla büyüme, daha fazla istihdam oluşturmak istiyoruz. Gaziantep uçuşa geçti. Türkiye'nin uçakları havada. Türkiye uçuşa geçti" şeklinde konuştu.