Bundan 3 yıl önce 23 Kasım 2018 Cuma günü 99 kurucu üyenin imzaları ile kurulan Yeniden Refah Partisi'nde 3. Kuruluş yıl dönümü heyecanı var. Kurulduğu ilk günden bu yana heyecanını kaybetmeyen Yeniden Refah Partisi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın izinden gitmeye devam ediyor.

PARTİMİZİ KURARKEN KARŞILAŞACAĞIMIZ ZORLUKLARI BİLİYORDUK

Çıktıkları bu yolun oldukça uzun, zor ve meşakkatli olduğunu bildiklerini söyleyen Demirkol, 'Partimizi kurarken, yola çıkarken karşılaşacağımız zorlukları biliyorduk. 1. 40 yılı bizzat yaşadığımız için, 2. 40 yılda da nasıl engellerle karşılaşacağımızı, hangi sıkıntılarla karşı karşıya kalacağımızı, bu yolun uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bu yolda yürümenin zor ve zahmetli olduğunu biliyorduk. Bütün zorluklara karşın sabrın, mücadelenin, kararlılığın, azmin, cihat şuuruyla çalışmanın, milletimizi, tüm İslam Âlemi'ni ve tüm mazlumları maddi ve manevi sıkıntılarından kurtarma heyecanının, imanın ve inancın karşısında hiçbir beşeri gücün duramayacağını da biliyorduk ve bu şuurla yola çıktık' ifadelerini kullandı.

ERBAKAN HOCAMIZIN SÖZLERİNE KULAK VEREREK YOLA ÇIKTIK

Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın sözlerine kulak vererek bu yola çıktıklarının altını çizen Demirkol, 'Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın, 'Ey mg'çüler tarihe bakın inancınıza sarılın. Milli görüşe sarılın. Zulüm ebedi olamaz. Kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır, batıl mutlaka mağlup olacaktır, Allah nurunu tamamlayacaktır' sözlerine kulak vererek yola çıktık. Yine Erbakan Hocamızın, 'Biz tarih boyunca büyük zaferlerimizi, biz bütün büyük zaferlerimizi iman, iman, imanla kazandık.' sözlerine kulak vererek yola çıktık. 'Eğer biz inanır ve çalışırsak Allah bize yardım eder, Allah bize yardım ederse kimse bize galip gelemez' inancıyla yola çıktık' dedi.

MİLLİ GÖRÜŞ SÖZÜ VERDİK

Paylaşımda adalet ve yönetimde adaleti tesis edeceklerine dair milli görüş sözü vererek bu yola revan olduklarını söyleyen Demirkol, bu davanın yarı yolda kalmayacağını ve Milli Görüş çıkarının yeni sürgünler vereceğini bir kere daha gösterdiğini belirterek, 'Bir kurtuluş ümidi bekleyen İslam Alemine ve tüm mazlumlara, 'Üzülmeyin, ye'se düşmeyin, yola çıktık geliyoruz' dedik. 'Milletimiz için Biz Varız', 'Tüm Ezilenler için Biz Varız' dedik. Daha ilk günden itibaren en gür sadayla haykırdığımız gibi biz bu yola dış güçlere, holding patronlarına, medya patronlarına güvenerek yola çıkmadık, biz önce Allah'a sonra da bu aziz Millete güvenerek çıktık.' diye konuştu.

SİYASET ANLAYIŞIMIZI İLK GÜNDEN TANIMLADIK

Yeniden Refah Partisi'nin siyaset anlayışını herkese henüz kurulduğu ilk günden anlattıklarını ve tanımladıklarını dile getiren Demirkol, tanımladıkları siyaset anlayışından bahsederek, 'Yeniden Refah Partimiz Milli Görüş zihniyetini temsil edecek, Milli Görüş'ün orijinal açılarından bir derece dahi sapma göstermeyecek. 'hakkı üstün tutan', 'maneviyatçı', 'nefis terbiyesini esas alan' siyaset yapacağız. Siyaseti ibadet olarak gören anlayışla hareket edeceğiz. 'dünyacı' değil, 'ahiret öncelikli' siyaset yapacağız. Reel politik değil, dava siyaseti yapacağız. Partimiz siyasete zarafet ve nezaket getirecek. Kim yapmış olursa olsun doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebilme erdemini gösteren siyaset yapacağız. Sadece eleştiren değil, çözüm üreten siyaset, gizli ajandası olmayan, samimi siyaset, 'önce dış güçler', 'önce imtiyazlılar' anlayışı ile değil, 'önce millet' anlayışı ile yapılan siyaset, söylemlerle eylemlerin uyumlu olduğu siyaset ve gençlere daha çok yer verilen siyaset yapacağız.' Dedi.

900'DEN FAZLA İLÇEMİZE TEŞKİLATIMIZI KURDUK

Kurulduğu günden bu yana her geçen gün büyüyen Yeniden Refah Partisi'nin Türkiye genelinde yüz binlerce teşkilat mensubu ile çalışan, Türkiye'nin geleceği için projeler, çözümler üreten büyük bir teşkilat haline geldiğini görmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarının altını çizen Demirkol, 'Bugün itibariyle 81 ilimizde, 900'den fazla ilçemizde teşkilatlarımızı kurduk. Pek çok ilimizde köy ve mahalle teşkilatlarımızı tamamladık. Hakkari'mizden Çanakkale'mize, Sinop'umuzdan Antalya'mıza ülkemizin her köşesini ahlak ve maneviyatın 'Hilali', bereketin ve kalkınmanın 'Başağı' ile kuşanmış tabelalarımız ve bayraklarımız sarmış durumdadır. İl ve ilçe kongrelerimizin tamamlanması sonrasında, '1.Olağan Büyük Kongremizi' çoğunluğu gençlerden oluşan 40.000'den fazla kişinin katılımı ile siyasi tarihimizin en büyük kongresi olarak gerçekleştirdik. Şu anda 200 bine yakın resmi üyemiz ve 50 bine yakın sandık baş müşahitimiz ile Yeniden Refah Partimiz, Türkiye siyasetinin her geçen gün hızla büyüyen gücü ve parlayan yıldızı haline gelmiş durumdadır. Medya ambargosu, anket manipülasyonları, yok sayma, 'kim olursa olsun yeter ki Yeniden Refah olmasın' yaklaşımına rağmen, maddi kaynaklarımız sadece üyelerimizin ve gönüllülerimizin fedakarlıklarına dayalı olmasına rağmen, bu mesafeyi almış olmamız büyük bir başarıdır. Bu kadar kısa süre içerisinde, bu kadar muazzam bir teşkilat yapısının oluşturulması, bu düzeyde üye sayısına ulaşılması, Yeniden Refah Partisi bayrağının ülkemizin tamamında dalgalanıyor olması, sözümüzün, sesimizin bütün Milletimize ulaşması, Yeniden Refah Partisi kadrolarının inancının, azminin ve Milli Görüş davasının bereketinin en büyük ispatıdır. Bu azim ve inançla 'Yaşanabilir Bir Türkiye', 'Yeniden Büyük Türkiye', 'Hak ve Adaletin hakim olacağı Yeni Bir Dünya' hedeflerine ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.' İfadelerini kullandı.

ÇÖZÜMÜ AÇIKLA ORTAYA KOYAN BİR SİYASET ANLAYIŞI BENİMSEDİK

Yeniden Refah Partisi olarak sadece eleştiren değil Milli Görüş zihniyetiyle çözümü açıkça ortaya koyan bir siyaset anlayışı ile hareket ettiklerini belirten Demirkol, 'Bugüne kadar partimiz tarafından ortaya konulan, 'Milli Kaynak Paketleri' kitabımız, '81 İlimize Yüzlerce Refah Projesi' kitabımız, 'Biz Türkiye'yi Biliyoruz' ve 'Rantsal Değil, Kentsel Dönüşüm' kitaplarımız başta olmak üzere, hazırladığımız tüm projeleri titiz çalışmalarla hazırladık ve tüm Milletimiz'le paylaştık. Bunlara ilaveten, partimizin 'gölge kabinesi' olarak adlandırabileceğimiz 'Milli Siyaset Kurullarımız' iktidarımızın ilk 100 gününde tüm bakanlıklarda hangi icraatları gerçekleştireceğimizi ortaya koyacak kitaplarımızı hazırlamaktalar' dedi.

HAYRA MOTOR ŞERRE FREN

Türkiye'nin her kesimi yakından ilgilendiren her konuda doğruya gönül rahatlığı ile doğru yanlışa ise kararlılıkla yanlık diyerek düşüncelerini vatandaşlarla paylaştıklarını söyleyen Demirkol, 'Ekonomik krizden, İstanbul Sözleşmesi'nin yol açtığı sosyal sorunlara, işsizlikten, eğitimde yaşanan sıkıntılara, Kıbrıs'tan, Akdeniz'de karşı karşıya olduğumuz tehlikelere kadar birçok konuda, doğruya gönül rahatlığıyla doğru, yanlışa da kararlılıkla yanlış diyerek düşüncelerimizi aziz Milletimizle paylaştık. Yeniden Refah Partimiz bütün bu konularda 'Hayra Motor, Şerre Fren' olma fonksiyonunu en etkili şekilde icra etti.' Diye konuştu.

BEREKET, FERASET, CESARET, DİRAYET, NEZAKET, ADALET VE MERHAMET

Milli Görüş'ün 1969'dan 2011'e kadar geçen 42 yıllık sürede Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın şahsında ve uygulamalarında vücut bulan Bereket, feraset, cesaret, dirayet, nezaket, adalet ve merhamet kavramlarından bahseden Demirkol, 'Bereket (54. Hükümet dönemi ), feraset (92 yılında 2010'larda olacakları anlatıyor, fetö), cesaret (Kıbrıs Harekatı, İncirlik'in kapatılması, Çekiç Güç'ün kovulması, dış güçlerin İran - Irak ambargolarının delinmesi), dirayet (4 partimiz kapatıldığı halde 5.si ile yola devam), nezaket (Eleştirirken dahi rencide etmeyen, uygun üslup, şahısları hedef almayan siyaset), adalet (adaletin şubesi 'işi ehline vermek'), merhamet (açlık grevi yapan solcu mahkumların taleplerinin kabul edilmesi)' dedi.

BU KAVRAMLAR YENİDEN REFAH'TA VÜCUT BULACAK

İlk 40 yılını tanımlayan bu kavramların Yeniden Refah Partisi'nin siyasetinde vücut bulacağını söyleyen Demirkol, '40 yıl da aynen 1. 40 yıl gibi, bereket, feraset, cesaret, dirayet, nezaket, adalet, merhametle dolu olacak. Aynen birinci 40 yılda olduğu gibi, 2. 40 yılda da 'tırnaklarımızla sökeceğiz' ve bu kutlu kervanı menzile ulaştıracağız. 1.40 yılda gösterilen hedeflere, 2. 40 yılda yeniden refah partimizle ulaşacağız.' Diye konuştu.

AZİZ MİLLETİMİZE SONSUZ TEŞEKKÜRLER EDİYORUZ

Yeniden Refah Partisi'nin 3. Yıl dönümü vesilesi ile basın açıklaması düzenleyen Yeniden Refah Partisi Şehitkamil İlçe Başkanı Selami Demirkol, Yeniden Refah Partisi'nin kurulduğu günden bu yana büyük fedakarlıklarla çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza, tüm üyelerimize, partimize gösterdikleri büyük teveccüh dolayısıyla vatandaşlara teşekkürlerini ileterek, sözlerini şu şekilde tamamladı:

Yeniden Refah Partimiz'in öncülüğünde, 'Yeniden Büyük Türkiye' hedefine ulaşılmış olan, adalet, refah, huzur ve barışın hakim olduğu, yedi milyar insanın kul haklarının teminat altına alındığı 'Yeni Bir Dünya'nın kurulmuş olduğu, Nice kuruluş yıl dönümlerinde buluşabilmek duasıyla sözlerimizi noktalarken, Milli Görüş Hareketi banisi Merhum Erbakan Hocamıza, Onunla birlikte bu yolda yürüyen ve ahirete intikal eden tüm geçmişlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyoruz. Onları bir kez daha hayırla ve özlemle anıyoruz. 'İlklere', 'öncülere', '1. 40 yılın kahramanlarına' bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. 'En zor zamanda Milli Görüş sancağını tutup kaldıran 2. 40 yılın kahramanları' olarak tarihe geçecek Yeniden Refah teşkilatlarımıza da bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yeniden Refah Partimizin 3. Kuruluş yıldönümü hayırlı olsun, Milli Görüş'ün en büyük zaferlerine, milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olsun, gecemiz hayırlı olsun, gazamız mübarek olsun, Allah'a emanet olunuz.

YUNUS YILDIZ