Gaziantep İl Başkanlığı sabahın ilk ışıklarıyla beraber sabah işyerini açan esnafa ahilik ahlakı kavramı gereği siftah berekettir diyerek siftah parası dağıttı.

Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Ufuk Çıngırlar öncülüğünde teşkilat mensupları ile birlikte sabahın ilk ışıklarında başlatılan faaliyet kapsamında, işyerini açan esnaf sürprizle karşılaştı. Kapı altından ve kepenk arasından bırakılmış notları gören esnaf ilk etapta şaşkınlık yaşadı. Pandemi sürecinde zorluk çeken esnaf duyarlılığa teşekkür etti.

İl Başkanı Ufuk Çıngırlar yaptığı basın açıklamasında, Dürüstlük ve dayanışmayı sanatla birleştiren Ahilik gibi büyük değere sahip bir kaynağın, ülke genelinde yeniden yaygın hale gelmesi gerektiğini belirtti. Pandemi sebebiyle tüm ülke genelinde esnafların yaşadığı zorlukları dile getiren Çıngırlar, gereken desteğin esnafa sağlanmadığı, alınan kararların ve tedbirlerin yeterli olmadığını, insanların girdiği bu borç ve faiz bataklığından tek kurtuluşun Yeniden Refah Partisi ve Milli Kaynak 1-2 kitaplarında bahsedilen projeler ile kurtulacağını ifade etti.