Yeşilay’ın 100 yılı aşkın süredir bağımlılıklarla mücadelesini sürdürdüğünü belirten Yılmaz, destek almak isteyen vatandaşların Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM) aracılığıyla destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Kurum olarak 5 farklı bağımlılık türüyle mücadele ettiklerini söyleyen Yılmaz, tütün bağımlılığı ile ilgili çalışmaların önemli bir yer tuttuğunu ifade etti.

Yılmaz, "Özellikle Coronavirüs’ün bir yıla yakın süredir hayatımızı etkilediği bu dönemde, akciğerlerimizin sağlığının ne kadar önemli olduğunu daha iyi anladık. Bu nedenle sigarayla mücadele edilmesi ve vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam için sigarayı bırakması büyük önem taşıyor. Yeşilay olarak 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü’nde herkese sigarayı bırakma çağrısı yapıyor ve sağlıklı bir yaşama ilk adımı atmaları için onlara davette bulunuyoruz." dedi.

Sigarayı bırakmak isteyenlere ücretsiz destek

Yeşilay, sigara bağımlılığının azaltılması ve küçük yaşlardan itibaren çocuklarda bilinç oluşturarak bağımlılıkların önüne geçilmesi için yürüttüğü çalışmalarla mücadeleye devam ediyor.

Coronavirus döneminde "Sigarayı Bırakmanın Tam Zamanı" kampanyasını başlatan Yeşilay, hem sigarayı bırakmanın önemini hem de 10 adımda sigarayı bırakmanın yollarını anlattı.

9 Şubat Sigarayı Bırakma Gününe dikkat çekmek amacıyla sosyal medya hesabından "Sigarayı Bırak" adıyla maske filtresi hazırlayan Yeşilay, sosyal medyada #tamzamanı ve #sigarayıbırakmagünü ile de farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Sigara bırakmaya ihtiyaç duyanlar 444 79 75 veya 115 Yeşilay Danışmanlık Merkezi Danışma Hattı'ndan ücretsiz psikolojik ve sosyal destek alabiliyor. İlk Coronavirus vakasının görülmesinden bu yana sigara bağımlılığı ile ilgili Yeşilay Danışmanlık Merkezine (YEDAM) yaklaşık 18 bini aşkın arama geldi.