6.dönem toplu sözleşmenin 23 üncü maddesi ile getirilen barajı aşamayan sendika üyelerine 'toplu sözleşme ikramiyesi' ödenmeyeceğine ilişkin hükmün öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açıldığını anımsatan Gül, 'Çünkü bir adaletsizlik var, anayasaya aykırılık var. Dolaysıyla 27 Ekimde Danıştay'ın yürütmeyi durduracağının kanaatindeyim' dedi.

GÜL, GAZİANTEP'TE DİN GÖREVLİLERİYLE BULUŞTU

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Gaziantep'te 'Din Görevlileriyle Buluşma' programına katıldı. Programında konuşan Gül, yeni kurulan bir sendika olmasına rağmen hızla büyüdüklerini belirterek, 'Mil Diyanet Sen, Diyanet Sen'de yüzde 95'lik büyüme ile en hızlı büyüyen sendika unvanını aldı' dedi. Din görevlilerinin birikmiş bütün problemlerine çözüm bulmak için çalıştıklarını belirten Gül, lojmanı ve barınma imkanı olmayan her köye bir lojman yapma projesi üzerinde çalıştıklarını kaydetti. 6. toplu sözleşme görüşmelerinin fiyaskoyla sonuçlandığını ifade eden Gül, 'Belirlenen zamlar yetersiz kalmıştır. Keşke bu zamlara ilaveten 600 TL'lik seyyanen zam verilmiş olsaydı' dedi. 6.dönem toplu sözleşmenin 23 üncü maddesi ile getirilen barajı aşamayan sendika üyelerine 'toplu sözleşme ikramiyesi' ödenmeyeceğine ilişkin hükmün öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açıldığını anımsatan Gül, 'Çünkü bir adaletsizlik var, anayasaya aykırılık var. Dolaysıyla 27 Ekimde Danıştay'ın yürütmeyi durduracağının kanaatindeyim' dedi.

GÜL, DİN GÖREVLİLERİNİN SORUNLARINI YERİNDE DİNLEDİ

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül, Gaziantep'te 'Din Görevlileriyle Buluşma' programına katıldı. Batalhöyük Kafe'de düzenlenen programa Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Şube Başkanları, bazı STK temsilcileri ve din görevlileri katıldı. Din görevlilerinin yoğun ilgi gösterdiği buluşma programında Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, din görevlilerinin sorunlarını yerinde dinledi.

YÜZDE 95 BÜYÜME GÖSTERDİK

Gaziantep'te 'Din Görevlileriyle Buluşma' programında konuşan Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, yeni kurulan bir sendika olmasına rağmen hızla büyüdüklerini ifade etti. Gül, '2'nci yılını dolduran sendikamız, personeli yerinde ziyaret ederek, yaptığı icraat ve sunduğu çözüm önerileriyle takip ve tercih edilen sendika haline gelmiştir. İşte biz bugün buradayız ve oturan sendikacılık değil, saha sendikacılığı yapıyoruz. Son yapılan sayımda Mil Diyanet Sen, Diyanet Sen'de yüzde 95'lik büyüme ile en hızlı büyüyen sendika unvanını aldı. Bununla gurur duyuyoruz. Tabi din görevlileri ve diyanet camiası Mil Diyanet Sen'i boşu boşuna tercih etmiyorlar. Görüyorlar, değerlendiriyorlar ve ona göre gelip bize üye oluyorlar. İnşallah sizlerin desteğiyle yetkiyi alacak ve sarı sendikacılık değil, gerçek sendikacılığın ve camiamızın layık olduğu sendikacılığın nasıl yapıldığını göstereceğiz' dedi.

BÜTÜN PROBLEMLERE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNUYORUZ

Din görevlilerinin birikmiş bütün problemlerine çözüm bulmak için çalıştıklarını belirten Gül, 'İki koldan faaliyet yürüten bir sendikayız. Birinci hizmet kolu Diyanet İşlerleri Başkanlığı personelinin birikmiş, çözüm bekleyen problemlerini dillendirmek, çözüm sunmak. İkinci faaliyet kolumuz ülkemizde son zamanlarda yaşanan manevi tahribat diye isimlendirdiğimiz Manevi tahribatı durdurma ve çözüm önerileri. Yani biz iki koldan yürüyoruz. Diyanet İşlerleri Başkanlığı'nda sözleşmeli personel olmak üzere din görevlilerimizin lojman probleminden tutun sınavlara kadar birikmiş bütün problemlerine çözüm önerileri sunuyoruz' dedi.

HER KÖYE BİR LOJMAN YAPMA PROJESİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Lojmanı ve barınma imkanı olmayan her köye bir lojman yapma projesi üzerinde çalıştıklarını dile getiren Gül, 'Lojmanı ve barınma imkanı olmayan her köye TOKİ ile bir lojman yapma projemiz var. TOKİ ile görüşmelerimiz devam ediyor' dedi.

  1. TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ FİYASKOYLA SONUÇLANDI
  2. toplu sözleşme görüşmelerinin fiyaskoyla sonuçlandığını ifade eden Gül, '6. toplu sözleşme görüşmeleri maalesef fiyaskoyla sonuçlandı. Maalesef kamu görevleri yüzde 5-6 dediğimiz zamlara mahkum edildi. Ki biz buna zam demiyoruz çünkü enflasyon atındaki zamma zam denilmez. Bugün resmi rakamlara göre yüzde 19.20 ama reel olarak yüzde 30'un üzerinde bir enflasyonun olduğu bir dönemde yüzde 6-7 bir zammın kamu görevlilerini ciddi manada etkilemiştir. Ciddi bir kayıpları ve memnuniyetsizlikleri var' dedi.

VERİLEN ZAMLAR YETERSİZ KALMIŞTIR

  1. toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen zammın yetersiz kaldığını belirten Gül, 'Bugün TÜİK'in verilerine göre bile gitsek bugün yoksulluk sınırının altında yaşayan memur kereslerimiz var. Ankara, İstanbul ve büyükşehirlerde sadece kiraya gelen zam yüzde 50. Şimdi 4500-5000 TL alan bir memur kardeşimiz 2 bin 500 kira verdikten sonra kalan 2 bin 500 lira ile ev mi geçindirecek, üniversitedeki çocuğunu mu okutacak. Dolaysıyla 6. toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenen zamlar yetersiz kalmıştır. Keşke bu zamlara ilaveten 600 TL'lik seyyanen zam verilmiş olsaydı.' dedi.

BAKANI BİLGİN'DEN ÖZÜR BEKLİYORUZ

'Merdiven altı' ifadesinden dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den özür beklediklerini belirten Gül, 'Mil Diyanet Sen olarak yüzde 1 barajın üzerindeyiz ama biz 'merdiven altı' ifadesinden çok rahatsız olduk. Bundan dolayı Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'i kamu görevlilerden özür dilemeye davet etmiştik. Cumhurbaşkanımızın da bunlardan haberdar olduğunu ifade etmiştik. Aldığımız duyulara göre de önceki gün Cumhurbaşkanımızla görüşen Sayın Bakan ve Memur Sen heyetini bu anlamda uyarıldığının bilgisine ulaştık. İnşallah sayın bakan bu ifadesinden dolayı özür diler' dedi.

DANIŞTAY'IN 27 EKİMDE YÜRÜTMEYİ DURDURACAĞININ KANAATİNDEYİM

6.dönem toplu sözleşmenin 23 üncü maddesi ile getirilen barajı aşamayan sendika üyelerine 'toplu sözleşme ikramiyesi' ödenmeyeceğine ilişkin hükmün öncelikle yürütmesinin durdurulması ve iptali için Danıştay'a dava açıldığını anımsatan Gül, 'Bunu Danıştay'a götürdük. 27 Ekimde yürütmeyi durduracağının kanaatindeyim. Çünkü bu adaletsiz bir durum. Birincisi hiçbir sendikaya üye olmayan 1 milyon memur bundan yararlanamayacak. Bir sendikaya üye olamayacak kamu görevlileri var. Bunlara haksızlık değil mi? ikincisi birine 400 TL diğerine 135 TL. Bu ödenek eşit oranda ödenmeliydi. Dolaysıyla bir adaletsizlik var, anayasaya aykırılık var. Dolaysıyla 27 Ekimde Danıştay'ın yürütmeyi durduracağının kanaatindeyim' dedi.

MOBBİNG İLE MÜCADELE EDİYORUZ

Kamu kurumlardaki mobbinge de değinen Gül, 'Sadece Diyanet'te değil tüm kamu kurumlarında mobbing var. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Bu konuda Sayın Erbaş'a bilgi verdik. Hiçbir diyanet çalışanı hangi sendikaya üye olursa olsun müdürleri, şefleri veya daire çalışanları tarafından mobbinge maruz kalmamalıdır. Çünkü bu mobbing çalışma barışını da bozar. Kendi içerimizde İslam kardeşliğini uygulayabilmeliyiz' diye konustu. BAHRİ UÇAR