Akaryakıta yapılan zamlar iğneden ipliğe her şeye yansırken, zamlar en çok ise sürücüleri ve taşıma sektörünü olumsuz etkiliyor.

Kontak çalıştırmaya çekinen sürücüler, artık kontak kapatma noktasına geldiklerini, akaryakıta yapılan zamlar başta olmak üzere tamir ve bakım ücretlerinin artmasının kendilerini mağdur ettiğine dikkat çekiyor.

Akaryakıta yapılan zamların kendilerini olumsuz etkilediğini ifade eden Gaziantep'teki araç sahipleri yetkililere çağrıda bulunarak, zam yapılmaması ve fiyatlarda indirime gidilmesi talebinde bulunuyor.

Akaryakıta gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere zam gelmesi son zamanlarda neredeyse her güne zam ile uyanan halkın tepkisine neden oluyor.

Akaryakıta yapan fiyat artışına tepki gösteren sürücüler, son dönemlerde art arda akaryakıta yapılan zamlardan yakınarak, 'Bu zamlar nereye kadar devam edecek?" diyerek sitem ediyor.

Akaryakıta yapılan zamların kendilerini ciddi anlamda olumsuz etkilediğini ifade eden Gaziantep'teki araç sahipleri ve sürücüler, zamlara tepki göstererek yetkililere de bu durumun önüne geçilmesi için çağrıda bulunuyor.

Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle araçlarını kullanmaya korkar hale geldiklerini ifade eden sürücüler, yapılan fiyat artışlarının geri çekilmesi istiyor.

Öte yandan, son dönemde motorin ve benzine gelen yüksek zamların kaçak akaryakıt kullanımını artırması da dikkat çekiyor.

Akaryakıt zamlarının ardından Gaziantep'te hemen hemen her hafta polis tarafından kaçak akaryakıt ele geçiriliyor.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, merkez Şehitkamil ilçesindeki bir depoya operasyon düzenlendiği, operasyonda depoda yapılan aramada ise 2 bin 400 litre kaçak akaryakıt, 3 fiber tank ve 2 adet santrifüjün ele geçirildiği bildirildi.

Gözaltına alınan 2 şüpheli şahıs hakkında yasal işlemin başlatıldığı ifade edildi.

4 gün öncede Gaziantep'te 3 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiş ve 47 kişi gözaltına alınmıştı.

Geçtiğimiz hafta da Nizip ilçesindeki bir tır garajında yapılan aramada 5 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirilmişti.