Kısa Sürede Zayıflamak

Spor yaparak insan vücudunu çalıştırır bu sayede metabolizma ve kalbin vücuda pompaladığı kan miktarı artarak, günlük alınan kalori miktarından fazlasının tüketilmesi sonucu yağ yakımı başlar. Bu yağ yakımı spor rutinlerine uyulduğu ve aksatılmadığı takdirde, ilerleyen zamanlarda ise fit ve sağlıklı bir vücuda kavuşmanın temelidir.

Bununla birlikte, fit kalmak ya da fazla yağlardan kurtulmak için sadece spor yapmak yetersizdir. Düzenli sosyal hayat ve Düzenli beslenme de sporu destekleyecek olan şeylerdir. Doktor kontrolünde yapılacak olan beslenme programları spora tam destek vererek zayıflamayı hızlandırır. Aynı şekilde düzenli sosyal hayat da oldukça önemlidir. Her şeyin planlı bir şekilde yapılması vücudun daha az yorulmasını ve spora olan konsantrasyonun bozulmamasını sağlar. 

Diyetin Önemi 

Sporun en büyük destekçisi olan diyet, son günlerde birçok insanın hayatının vazgeçilmezi konumunda, spor ve diyet birbirini tamamlayan iki şey, diyet olmadığı zaman spordan, spor olmadığı zaman ise diyetten tam verim alınamıyor. Diyetin zayıflama konusundaki etkileri ise tartışılamaz. Birçok uzman tarafından kanıtlanmış diyetin zayıflatma etkisi oldukça büyük.

Kişiye göre özel ve doktor kontrolünde uygulanan diyet programları sporu da destekleyerek fit kalmak ya da yağları yakmak için yardımcı oluyor. Diyet programlarının her ne kadar kişiye özel olması gerekiyor olsa da bu diyet programlarının birçok ortak noktaları mevcut. Genellikle lifli gıdalar tüketilmesi, her besinden yeterli miktarda alınması, bol sıvı tüketimi ve bitkisel ağırlıklı gıdalar tüketilmesi neredeyse bütün diyetlerin vazgeçilmezlerinden olsa gerek.

Diyet programları ve bu programlar dahilinde tüketilen gıdalar, spora destek verir. Spor yapan kişi için yeterli miktarda enerji sağlayarak hem spor yapan kişinin bitkin düşmemesi hem de spor için gerekli olan enerji ve kaloriyi sağlar. Bu sayede kişi spor için enerji kazanmış ve günlük tüketmesi gereken kalori miktarını da düzenli ve sağlıklı bir şekilde tüketmiş olur.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Spor yapmak her ne kadar sağlıklı bir vücuda kavuşmanın en temel eylemi dahi olsa, aynı zamanda tehlikeli olabilmektedir. Spor yaparken eğer spor salonunda spor yapılıyorsa bir eğitmen eşliğinde antrenman programı uygulanması önerilir. Kişinin yanında yapılan bu işi bilen birinin olması hem tehlikeli durumları en aza indirir hem de kişinin kendine olan güvenini artırır.

Bunun haricinde yapılan antrenmanlardan önce mutlaka vücudu ısıtmalı ve kısa süreli esneme hareketlerinin yapılması önemlidir. Isınma ve esneme hareketleri göz ardı edildiği takdirde antrenman sırasında sakatlanmalar meydana gelebilir. Bir sakatlanma meydana gelmese dahi, antrenman sonrası süreçte vücutta oldukça şiddetli seviyelere ulaşabilecek ağrılar hissedilir. Bu sebeple ısınma ve esneme hareketleri oldukça önem arz etmektedir.

Kişinin kendine özel bir antrenman programı hazırlaması da oldukça önemlidir. Her insanın boyu, kilosu ve cinsiyeti farklıdır. Bu sebeple oluşturulacak olan antrenman programları da bu etkenler göz önünde bulundurularak hazırlanmalıdır. Kişi vücuduna fazla gelecek antrenmanlardan kaçınmalı ve vücudunu yormamalıdır. Vücut yorulduğu takdirde hem yapılan antrenmanın verimi düşer hem de sakatlanma riski ortaya çıkar.

Fit Kalma Tüyoları

Özellikle gün içinde okulda ya da iş yerinde olan ve gününün büyük çoğunluğunu bu gibi yerlerde geçirmek zorunda kalan insanlar, kısa bir zaman diliminde en azından fit kalabilmek ve mümkünse kilo vermek isteyen insanlar için beli başlı birkaç çalışma programı sunuluyor. Bu çalışma programları da tüketilmesi gereken bazı besinlerle destekleniyor. Bunlar;

  1. Kahve: İçerisinde kafein olması sebebiyle bir kesim tarafından zararlı görülen kahve, kısa süre içerisinde kilo vermek ve fit kalmak isteyen insanların vazgeçilmezlerinden birisi, özellikle sade ve acı kahvenin metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağladığı görülüyor.
  2. Yeşil Çay: Yeşil çay içinde kafein barındırmayan fakat yap yakımına en az kahve kadar yardımcı olabilecek bir içecek. İçerisinde ketaşin adı verilen ve metabolizmayı hızlandırmaya yarayan bir madde barındırıyor.
  3. Bol su tüketimi: Bir insaın günde en az 2 litre su içmesi gerektiği zaten doktorlar tarafından önerilen ve gerekli olan bir durum. Bunun yanı sıra yemeklerden yaklaşık yarım saat önce yarım litre su tüketimi vücuda alınan kalori miktarını da neredeyse yarı yarıya düşürecek ve bu sayede daha az kalori alıp spor sayesinde bundan daha fazla kalori harcanabilecek.
  4. Hızlı ve kısa antrenmanlar: Hızlı ve kısa antrenmanlar kısa sürede kilo vermek isteyenler için oldukça idealdir. 30 saniyelik tekrarlarla arada sadece 1 dakika dinlenerek 6 set hızla ve arka arkaya yapılan bir antrenman, vücudun bir anda hızlı hareket etmesine ve bunun sonucunda kalbin daha çok kan pompalayarak yağ yakımını hızlandırmasını sağlar.

Şeklindedir.