Nerde Müslümanların STK’ları, Dernekleri, Vakıfları, Cemaatleri, Cemiyetleri, Sendikaları,

Tarikatları, Partileri, Televizyonları, Gazeteleri, İnternet Siteleri. Neden sokakta değiller de evlerinde ağıt yakıyorlar. Bir eylem, bir protesto da mı yapamıyorlar.

Bu yazımızla tabi ki kimseyi savaşa veya çatışmaya çağırmıyoruz. Sadece demokratik haklarımızdan olan protesto ve gösteri eylemleri neden yapılmıyor? Doğrusu merak ediyoruz. Eskiden olsaydı sokaklar dolardı. Yani artık her şeyi Erdoğan'dan bekleme kolaycılığına mı kapıldık...

Biz ne zaman böyle grupları eleştirsek mutlaka birileri çıkıp “siz ne yaptınız” sorusunu sormaktadır. Bu soru, aslında bizi susturmaya yönelik bir sorudur. Yani konuşan herkese sen sus, demektir. Halbuki bizim çağrımız münferit kişilere değil, kurum ve kuruluşlara yöneliktir.

Bütün Müslüman devletlerinin ordusu silahı uçağı varken, haçlılar gelip Halep’te katliam yapıyorsa hepsi boştur. Bu ordu, düşmana karşı savaşmayacaksa demek ki birbirlerine karşı kurulmuştur. O zaman bizi devletimiz var, bağımsız ülkeyiz diye kandırmasınlar, versinler devletçiklerinin anahtarını efendilerine de tamam olsun bu iş. 1.5 milyar korkak yürek.

Sözün bittiği yer Halep’tir. Halep halkı namuslarının çiğnenmemesi için hocalara ölüm ve intihar fetvası almak için telefon ediyorlar. Halep ölüyor ve 1.5 milyar Müslüman 7 milyar insan seyrediyor. İntihar etmeye karar vermiş bir Halepli bayanın tüm Müslümanlara gönderdiği mektubu okuyalım da durumun vehametini daha yakından görmüş olalım.

               

سأنقل إلى علماء المسلمين ووجهاء العرب وقادتنا هذه الرسالة من إحدى الحرائر في #حلب ...

رسالة من احدى الفتيات في #حلب :

إلى شيوخ الأمة ... إلى شرعيي الفصائل ... إلى كل من ادعى يوماً أنه يحمل هموم الأمة العقائدية

أنا إحدى فتيات حلب التي سيتم اغتصابها بعد لحظات .. فلم يعد هنالك سلاح و لا رجال تحول بيننا و بين وحوش ما يسمى جيش الوطن !

لا أريد منكم أي شيء .. حتى الدعاء لا أريده .. فما زلت قادرة على الكلام و أظن أن دعاءي سيكون أصدق مما ستقولون !

كل ما أريده منكم ألا تأخذو مكان الله و تفتو في مصيري بعد موتي

أنا سأنتحر ... ولا أكترث إن قلتم أنني في النار !

سأنتحر ... لأنني لم أصمد كل تلك السنوات في بيت أبي الذي مات و في قلبه حرقة على من ترك

سأنتحر ليس لشيء بل كي لا يتلذذ بجسدي بضعة عناصر

كانوا و منذ أيام يخافون نطق اسم حلب ....

سأنتحر لأن في حلب قامت القيامة و لا أعتقد ان هناك جحيم أقسى من هذا ...

سأنتحر ... و كلي علم أنكم ستتوحدون على فتوى دخولي النار .. الشيء الوحيد الذي سيوحدكم هو انتحار فتاة

ليست بأمك و لا بأختك و لا بزوجتك .. فتاة لا تهمك ...

سأختم قولي بأن فتواكم لدي أصبحت كهذه الحياة لا قيمة لها على الإطلاق فاحفظوها لأنفسكم و لأهليكم ....

سأنتحر ...

و عندما تقرأون هذا اعلموا أنني مت طاهرة رغماً عن الجميع.....

 

Ümmetin ulemasına, Arapların eşraf ve liderlerine Haleb’in iffetli kızlarından birinin az önce yazdığı bir mektup:

Ümmetin hocalarına.. Çeşitli grupların şer’î yetkililerine… Bir zamanlar Ümmetin akidesinin derdini çektiğini iddia edenlere…

Ben biraz sonra tecavüze uğrayacak Halep kızlarından biriyim. Zira Vatan ordusu denen şu vahşilere karşı bizi koruyacak ne silah kaldı ve ne de erkek!

Sizden hiçbir şey istemiyorum.. Hatta dua bile istemiyorum.. Henüz konuşmaya takatim var.. Sanırım benim duam, sizin laflarınızdan daha doğru..

Sizden tek istediğim, kendinizi Allah yerine koymayın, ben öldükten sonra varacağım yer hakkında fetva vermeye kalkışmayın…

Ben intihar edeceğim! Benim Cehennemlik olup olmayışım hakkında ne dediğiniz hiç de önemli değil!

İntihar edeceğim! Geride bıraktıkları hakkında içi yanarak ölen babamdan sonra artık dayanamayacağım..

İntihar edeceğim.. Başka bir sebepten dolayı değil, sadece cesedimden şu vahşiler zevk almasınlar diye… Birkaç gün öncesine kadar Haleb’in adını bile ağzına almaktan korkanlar..

İntihar edeceğim.. Çünkü Haleb’de Kıyamet koptu. Sanmam ki daha şiddetli bir cehennem olsun..

İntihar edeceğim.. İyi biliyorum ki benim Cehennemlik olduğuma dair fetva ile uğraşacaksınız…. Sizi birleştiren tek şey, bir kız intihar etmiş olacak. Önemli değil, nasıl olsa senin annen, kız kardeşin, karın değil.. sadece bir kız işte…

Sözümün sonunda tekrar ediyorum: Fetvanızın benim gözümde şu hayat gibi, hiç bir değeri yok artık.. Onu kendinize ve ailenize saklayın siz…

Bu mesajımı okuduğunuzda artık ölmüş olacağım..

Herkese rağmen, tertemiz bir ölü..

                Bu mektup üzerine konuşacak başka sözümüz kalmadı. Söz bitti…