Akşam saatlerinde Sayın Süleyman Soylunun istifa ettiği bilgisi son dakika haber olarak verildi.

Bu haber paylaşıldığında, internet üzerinde bir toplantı yapıyorduk. Toplantıda bulunan arkadaşlarımın tamamı, içişleri bakanının başarılı olduğunu ve bu kararın onaylanmaması gerektiğinde hem fikir olduklarını beyan ettiler.

Daha sonra televizyonlardan ve sosyal medya dan izlediğim kadarıyla, tüm Türkiye bu kararın yanlış olduğu konuşuyor ve Süleyman beye destek mesajları gönderiyordu.

Sosyal medya hesaplarından Sayın Süleyman Soylu ya destek mesajları gönderen sayısının milyonlara vardığı belirtilen duyarlı vatandaşlar ve Sayın Cumhurbaşkanının da sağduyusuyla bu hatadan dönüldü.

Böyle zorlu bir zamanda içişleri bakanının istifası ülkemiz için olmaması gereken bir karardı.

Süleyman beyin aldığı bu kararın altında sokağa çıkma yasağının zamanı ve uygulaması yatmaktadır. Fakat bu kararın kamuoyuna açıklandıktan sonra böyle olacağını kim bilebilirdi ki.

İnsanların sanki kıtlık olacakmışçasına fırınlara ve marketlere saldırması hiç kimsenin aklına gelmeyecek bir durumdu.

Bu konu da içişleri bakanı Sayın Süleyman Soylu kendisini sorumlu hissederek bu kararı aldığını belirterek istifa ettiğini bildirmesi, bu kadar sokağa çıkan insanların yaptığı yanlışı kendisinin üstlenmesi, onurlu bir davranıştı, fakat adil olmazdı.

İlerleyen saatler de cumhurbaşkanlığı iletişim başkanlığının açıklaması sonucu her duyarlı vatandaş gibi bizde rahat bir nefes aldık.

Çünkü bu ve buna benzer sebeplerden dolayı içişleri bakanının istifa etmesi, Bilhassa bu dönemde hem sosyal açıdan hem de ekonomik açıdan çok yanlış olacaktı. 

Geçmiş dönemlerin en başarılı bakanı olması, anketlerde, taraflı tarafsız, en başarılı bakan seçilmesi de halkın teveccühünü aldığını gösteriyordu.

Halkımız Süleyman beyin çalışkanlığını, Terörle mücadelede, depremlerde, doğal afetlerde ve korana virüs salgınında devamlı sahada olduğunu, mağdur vatandaşların yanında olduğunu, bilhassa ihtiyaçların tedarikinde hiçbir sıkıntı yaşatmadığını canlı şahitler olarak gözlemlemiştir.

Ezcümle bizler bir vatandaş olarak Sayın Süleyman Soylunun görevini hakkıyla yaptığını ve Süleyman Beyin bir bakanın yapması gerekenleri harfiyen yerine getirdiğini düşünüyoruz.

 Parti içinde veya parti dışında sürtüşmelerden dolayı görevinden istifa etmesi kabul edilemez ve edilmemiştir de.

Zorlu bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde, kaosa izin vermeyen sayın Cumhurbaşkanımıza da özellikle teşekkür ediyoruz.

Bu soylu bir karar, soylu bir destek ve soylu bir netice olmuştur.

Bu günler kavga değil, birlik ve beraberlik günüdür.