Çağımızın gelişen ve globalleşen Dünyasın’da insanlık hem maddi hem de manevi anlamda etkilenmektedir. Özellikle maddi anlamda insanlar büyük sıkıntı ve sancı içerisinde kıvranmaktadır. Bu genel anlamda büyük bir tehlike olduğunu arz etmekte olup aynı zaman da iler ki zamanda büyük problemlere yol açmaya peyda olacaktır. Önlem alınmadığı takdirde işler rayından çıkabilir ve hiç istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Dünya genelinde yaşanan ekonomik sıkıntılar ister istemez ülkemizi de etkilemektedir.

Günden güne pahalılaşan hayat şartları insanların belini bükmektedir. Bugün ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntıların boyutları az olduğunu düşünenlere nazaran benim kanaatimce ekonomik sıkıntılar hat safaya gelmiş durumda. Serbest piyasa adı altında bire alıp ona satma düşüncesi kapitalist sistemin insanlara vurduğu en büyük darbedir. Bugün bir ailenin maddi geçim sınırı 4000 lira ile eş değerken, 2020 lira ile ev geçindiren aileler var bu ülkede. Maddi eşitsizliğin kol gezdiği bu ülkede asgari ücret ile ev geçindiren Baba’yı bence kahraman ilan etmek lazım.

Tabiri caiz ise asgari ücret çalışan 4 kişilik bir ailenin masraflarını sıralamak gerekirse; ev kirası (gecekondu) 550 tl, elektrik faturası (yeni zamlar ile) 150 tl, su faturası 120 tl, mutfak masrafı (yeni zamlar ile) 600 tl, sonuçta bu insanların bir nefsi olduğunu düşünürsek giyim kuşam, eğitim ve diğer giderleri hesaba katarsak ortalama 750 tl buna eklediğimizde evin reisi olan babanın aylık aldığı 2020 tl asgari ücret bitiyor ve -50 tl alta düşü verdiğini görüyoruz.

Daha diğer maaşa 1 ay varken sıfıra sıfır elde var sıfır örneği ile bu aile hep yerinde saymaya devam edecek. Bu halde iken hala ekonomimiz iyi deyip, sağlam adımlarla yürüyoruz demek ne kadar realist bir düşüncedir bunu bilemeyecem. Bunun takdirini siz değerli okurlarıma bırakıyorum.

Temmennimiz bu ülke de yaşayan bütün insanların maddi ve manevi anlamda güzel bir hayat sürdürmeleridir. Umarım bu düşüncem sadece temmenni olarak kalmaz ve daha iyi bir Türkiye için el ele verip yaşamaya devam ederiz.

Saygılarımla