Prof.Dr.Yunus Söylet Çocuk Ürolojisin de Ünlü Bir Bilim adamı YÖK Üyeliği Rektörlük Bilim Kurul Üyeliği Bir Çok Alanda Görev Yapmış Bir Bilim Adamımız o da Bu İllet Hastalığa Yakalandı Hocamıza Çok Geçmiş Olsun Diyoruz.

Bakın Sevgili Dostlar Yunus Hoca Nasıl Anlatıyor Bu İlleti son 1,5 ay içinde hiç olmadığım kadar soğukalgınlığı geçirdim, üç beş gün nezle, hafif halsizlik, düzelme, arkadan tekrarlama.

Bu sürede üç kez PCR:(-) geldi. Bir ay böyle geçti.
En son 2 hafta önce yine nezle oldum, ama bu defahalsizlik daha fazla başladı. 

Yanlış alarm vermekten utandığım için beklerken 2 gün sonra yoğun kas ve kemik ağrıları başladı.
Beş yıl önce kemoterapi aldığım dönemde “bıçakçılar ve dayakçılar” gelir, 2 gün kol ve bacaklarımı bıçaklayıp dövüp giderlerdi.

İlk defa bu şiddette ağrılar başladı, ayrıca eklemlerim adeta yerlerinden söküldü.
Dördüncü günden sonra koku ve tad da gitti.

Dokuzuncu gün birdenbire ağrılar azalmaya başladı, 11. günde koku ve tad geri geldi. On üçüncü gün halsizlik çok azaldı, nezle geçti.

Şanslıyım çünkü ateş ( iki üç kez 37.2 ateş sadece ), öksürük ve solunum sıkıntısı hemen hiç olmadı.

Her zamanki gibi uslu hasta oldum, doktorlarım ne dediyse yaptım. Filyasyon ekibi aynı gün eve ilaçlarımı getirdi ve gün aşırı mutlaka aradılar. Doktor olduğumu bile söylemedim. Favipravir’ i ( virüs ilacı ) dedikleri gibi kullandım. Plaquenil ( sıtma ilacı ) getirmediler. Evde dinlendim. Bol sıvı, günde 2-3 gr C Vit, D Vit, Çinko, Selenyum ve Omega 3 aldım. En önemlisi enjeksiyon olarak ( 2 X 0.4 mg ) kan sulandırıcıyı her gün kullandım. Bir kez işin başında, bir de 1. haftanın sonunda kan tahlilleri yaptırdım.

Günde 2-3 kez derin nefes egzersizleri yaptım. Uyudum kalktım, yine uyudum. Acaba ” çe çe sineği “ mi ısırdı diye şüphelenecek kadar çok uyudum

On üçüncü gün sabahı kalktığımda en son nezlemin de, halsizliğimin de gittiğini, hastalığın misafirliğinin sona erdiğini anladım.

Kan sulandırıcıya en az 1 ay daha ağızdan Coraspin 100 mg olarak ve mide koruyucu ile devam edeceğim. Solunum egzersizlerine devam. İki hafta daha gün aşırı 3-4 saat dışarı çıkma dışında vücudumu yormayacağım.

Çok şanslıyım, çünkü solunum sistemimi etkilemeyen bir hastalık formunu geçirdim, taşıdığım risklere rağmen Allah lütfetti ve bir aksilik yaşanmadı.

Hepinize eksiksiz bir sağlık, hastalara tam şifa diliyorum.
Bizde kıymetli Hocamıza Çok Çok Geçmiş Olsun Diyoruz.

Sevgi Saygı Ve Muhabetlerimle