Honda kurulduğu günden bu yana birçok insanın tercih ettiği ve sevdiği arabalar üreten bir firma olarak tarihe adını yazdırdı. Neredeyse bütün dünyada insanların ilk tercihleri arasında yer alan Honda markalı araçlar, birçok aileye ve çok sayıda insana hizmet verdi.


24 yıl önce ise Türkiye sınırları içerisinde üretim gerçekleştirecek olan bir fabrikasını kurdu. Kurulan fabrika en iyi teknolojiler ile donatıldı ve çok kısa sürede üretime başladı. Binlerce insana ise istihdam imkanı sunan bu fabrika, 28 Eylül tarihinde banttan son aracını indirerek kapatıldı.


Çeyrek yüzyıldır binlerce insana en iyi şekilde istihdam sağlayan bu marka, en iyi teknolojilerini toplayarak Türkiye’den çekildi. Orada çalışan insanlar ise son araçlarını banttan hüngür hüngür ağlayarak indirdi.


Kim bilir bunca insan bu süreçten sonra ne yapacak?


Nasıl bir yol izleyecekler?


24 yıldır o fabrikada sağlanan güvenceler yeni buldukları işte sağlanabilecek mi?


Mutlu olacaklar mı?


Birçok soru var burada sorulması gereken, her ne kadar bir fabrika gibi görünse de içerisinde binlerce teknolojik ürün ve binlerce insan ile birlikte duyguların sel olduğu bu fabrikanın önümüzdeki günlerde ne için kullanılacağı da büyük bir merak konusu.