Biz insanlar başıboş bir şekilde yaratılmadık. Ne sahipsiz bırakıldık ne de terk edildik. Bizi yaratan öyle güç öyle kudret sahibidir ki kimsenin ne O’nu yenmeye ne gücü ne de aklı yeter. Bizi yaratan ve tek sahibimiz Allah c.c'dur. O bu Dünya'ya bizi gönderirken bizle beraber bize rızıklar, nimetler göndermiştir. Bizi rahmetinden ayırmayan, bizi affeden bir merhamete ve güce sahiptir.

Nasıl ki Allah c.c bizi Dünya'ya gönderirken yaşamamız için bize rızık ve nimet vermişse bizim de ona karşı belli başlı sorumluluklarımız vardır.

Allah’ın biz insanlara buyurmuş olduğu emir yasakları vardır. Bu emir ve yasaklarında onu anmak, ona saygıda kusur etmemek ve onun hoşnut olmadığı şeyleri yapmamayı buyurur bize. Allah c.c emir ettiği beş güzel şey vardır. Bunlar; Namaz kılmak, Hacca gitmek, Oruç tutmak, Zekât vermek, Kelime-i Şahadet getirmektir.

Allah c.c bunları kullarına farz kılmıştır. Fakat gelin görün ki kul o kadar nankör olmuş ki, kendini o kadar beğenmiş ki bu beş emri yerine getirmekte aciz kalmıştır.

Allah sana ille demiyor Hac’ca git, illa demiyor zekât ver. Rabbim buyuruyor ki maddi durumun el verdikçe Hac’ca git zekât ver, sana illa demiyor bunları yapacaksın. Bunları yapamaman dışında Allah sana Namaz kıl diyor namaz! Ama kul, bu beş emir beş farz arasında en başta yapacağı şeyi yapmıyor. Sen kendini ne zannediyorsun, seni yaratan Allah'a karsı isyana götüren şey nedir?

Namaz kılmak bu kadar mı zor geliyor sana?

Allah c.c affına sığınmanın yolu namazdan geçiyorken seni namaz kılmadan alıkoyan şey nedir? Nedir bu gaflet, nedir bu delalet içindeki kalışın?

Namaz kıl ey Müslüman! Kıl ki mağfiret bulasın, kıl ki af bulasın, kıl ki Cennet'te giresin. Rabbim sana diyor ya kulum benden iste, benden çokça iste bende sana dilediğin kadar rızık vereyim! Ya sen sen ne yapıyorsun sana bu canı veren, sana yaşama fırsatı veren Allah'ın emirlerini yerine getirmiyorsun. Yazık sana Müslüman çok yazık!

Namaz kabirde seni kurtaracak ilk amelidir, namaz seni Sıraat Köprü’sünden geçirecek ilk amelindir, namaz mahşer meydanında sana şahitlik edecek ve hesaba çekilecek ilk amelindir. Yazıma burada son verirken Rabbim Teâlâ’nın Ümmeti Muhammed'e şefkati ve merhameti ile muamele etmesini temenni ederim.