LasVegas’ta düzenlenecek olan teknoloji fuarı CES 2022’ye Türkiye’den 30 startup katılacak. Bu durum Türkiye teknolojilerinin görücüye çıkması ve geri dönüşler ile daha fazla geliştirilebilmesi adına önemli bir adım.

Daha önceki yazılarımızda Türkiye’nin teknolojiye bakış açısından bahsetmiş ve bu durumun değişmesi ve her şeye olduğu gibi teknolojik gelişmelere de farklı farklı pencerelerden bakılması gerektiğini dile getirmiştik.

Özellikle son günlerde her ne kadar özel şirketler de olsa belli başlı devlet destekleri ile birçok şirket teknolojinin gelişimine farklı pencerelerden bakarak, Türkiye’deki teknolojik gelişimleri daha da ileri götürmeyi amaçlıyor.

Teknolojik anlamda henüz emekleme aşamasında olan Türkiye’nin bu kadar erken bir dönemde büyük başarılar elde etmesi beklenemez fakat ilerleyen süreçte bu tür fuarlara katılım sayesinde teknolojinin gelişimi sağlanabilir.

Tüketici Elektroniği Fuarı olarak da adlandırılan bu fuar dünyanın en büyük teknoloji fuarlarının başında gelmekte ve Türkiye’den katılacak olan 30 startup programının da kendilerini burada sergileyecek olması son derece değerli bir durum olacak.