Devlet, var gücüyle vatandaşlarının sağlığını korumak için gayret gösteriyor. Bilim kurulu üyeleri bu virüsle mücadelenin en etkili yolunun sosyal tecrit olduğuna karar verdiler, hükumet de bu yönde bir politika oluşturdu, mümkün olduğu kadar evde kalmamızı istiyor.
**
Geçtiğimiz hafta başında dünya geneline yaklaşık olarak 80 milyon kişi bu hastalığa yakalanmıştı, bu hafta bu rakam bir milyon beş yüz bin kişiye dayandı. Yani hasta sayısı kümülatif olarak artış gösteriyor.
**
Hastalığın küresel yayılması bu şekilde devam ederse bir ay içinde bir milyar kişiye ulaşması sürpriz olmaz. İşte evde kalmamızı gerektiren en önemli sebep budur.
**
Hastalığın kontrolden çıkması, sağlık personelinin, tedavi imkanlarının, hastahane kapasitesinin tıkanması demektir. Buna hiç bir devletin gücü yetmez. Bir müddet sonra "Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" düşüncesi hakim olur.
**
Böyle duruma düşen devletlerin yetişmiş insan gücünün ve ekonomisinin ciddi darbe alması kaçınılmaz olur. Bu salgın eğer bir savaş ise bu savaştan bizim galip çıkmamız lazım!
**
Kazanmamız için tam bir askeri disiplin içerisinde hükumetin aldığı korunma tedbirlerine harfiyen uymamız lazım. Ben yapı olarak protest ve asi ruhlu birisi olduğum halde, evde kalma konusuna her türlü itirazı yaptığım halde evdeyim! Durum maalesef böyle...