Kiyamet alametleri arasında adam öldürmenin artacağı katliam ve cinayetlerin sıradan fiiller haline gelecegi de sayılır.
 
* Can, din, nesil, akıl ve mal emniyeti, üç İlâhı dinde de koruma altına alınan beş temel değerdir. İslam'ın vaz ettiği emir ve yasaklar da doğrudan ve dolaylı olarak bu değerlerle irtibatlıdır.
 
 
* İslamî literatürde "zarûrât-ı hamse" olarak isimlendirilen bu değerlerin ilki, can güvenliğidir.
 
* Kuran-ı Kerim'de bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmeye eş tutulması ve intiharın yasaklanması dinimizin can emniyetine verdiği ehemmiyeti göstermektedir.
 
* Ayrıca Peygamberimiz Efendimizin Veda Hutbesinde canların mukaddes olduğu ile ilgili sözleri bu hususta ümmetine verdiği en önemli talimattır.
 
* Ancak günümüzde özellikle Islam memleketlerine yaşama hakkı ile ilgili bir çok ihlale şahit olmaktayız.
 
* PKK, DEAŞ, Bako Haram ve benzeri terör örgütleri gözlerini kırpmadan en vahşi cinayetleri işlemektedir. Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Libya'da, Mısır'da bizzat devlet eliyle masum insanlar katlediliyor.
 
* Kadın cinayetleri, trafik cinayetleri, alacak-verecek cinayetleri, sudan sebeplerle işlenen cinayetlerin hepsi başlı başına birer katliamdır.
 
* Oysa ki buna en dikkat etmesi gerekenlerin Müslümanlar olması gerekmez mi? Cenab-ı Allah'ın verdiği hayatı bir canın karşılığı olmadan almak Allah'a şirktir, cezası ise ebedi cehennemdir...