Eleştirmek kolaydır, eleştirilecek durumlarda olabilir ama iyi olanı güzel olanı da takdir etmek haktır. Türkiye’de hiçbir ilde olmayan yâda kısmi olarak eğitim için yapılan destekler Gaziantep'te oldukça ileride. Belediyeler adeta Milli Eğitim müdürlükleri gibi çalışıyorlar. Neler mi yapılıyor? Fazla geriye gitmeden salgın döneminde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bütün okullara dezenfektan, maske gibi hem de bir yıl yetecek şekilde destekler verdi.


Şahinbey Belediyesi'nin bu konudaki destekleri de azımsanacak değil. Salgın döneminde yaklaşık 50 bin öğrenciye tablet dağıtımı yapıldı. Yine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 2021-2022 eğitim dönemi için sadece Şahinbey'de birinci sınıfa başlayan 30 bin öğrenciye, genelde ise 60 bine yakın birinci sınıf öğrencisi için "çantanız bizden" projesiyle, okula başlayacak öğrencilere çanta hazırlayarak içinde gerekli kırtasiye malzemeleri ile birlikte çocuklara dağıtımı gerçekleştirildi. Yine Şahinbey Belediyesi'nin ana sınıfına başlayan okul öncesi öğrencilerine yönelik 37 bin adet Bilge Kaşifler ve 345 bin adet boyama seti dağıtımı gerçekleştirerek sene başında gerek çocuklar için gerek aileler için ciddi külfetler oluşturacak okul öncesi malzemelerini dağıttılar.


Ayrıca sosyal tesislerin yakınında bulunan okullara bağlı ana sınıfı açılması, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması açısından oldukça anlamlı. Yine Şahinbey Belediyesi'nin 6 dönem takdir belgesi almış çocuklara 23 bin adet bisiklet dağıtımının yapılması, 100 bin civarında Liseli öğrencinin Gaziantep’ten şehitler diyarı Çanakkale’ye önemli geziler düzenlemesi gençlerin tarihini öğrenmesi ve sahip çıkması açısından oldukça önemli.


Yine bir kaç yıldır devam eden 4. sınıftan üniversiteye kadar olan tüm öğrencilere karne hediyesi olarak ayakkabı dağıtımı yapılması takdire şayan. Yine gerek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Gasmek'e bağlı tesisleri, Şehitkamil ve Şahinbey ilçe belediyelerinin sosyal tesisleri ile sosyo ekonomik açıdan durumu iyi olmayan ortaöğretimden üniversiteye yerleşmek için YKS hazırlık kursları düzenlemeleri, diğer yandan Şahinbey Belediyesi’nin LGS ve üniversiteye hazırlanan öğrenciler için milyonlarca hazırlık kitabı dağıtımının ve okuma bilincinin artırılmasına yönelik milyonlarca roman ve hikaye kitabı dağıtımının yapılması, ayrıca ayda bir genel deneme sınavları yapmaları, tıpkı bir milli eğitim gibi çalışması takdire şayan.


Diğer yandan yine Şahinbey Belediyesi Şahinbey'de görev yapan yaklaşık 13 bin öğretmeni TÜBİTAK dergisi bilim çocuk gibi dergilere abone yaparak öğretmenlerin bilimsel çalışmalara tanıklık etmelerine yardımcı olmuşlardır. Belki sayamadığımız eğitime destek çalışmaları yapılmıştır ya da planlamaları devam etmektedir. Bir eğitimci olarak bu hizmetlerin devam etmesi arzumuzdur hem de gereklidir. Bütün belediyelerimize ve değerli başkanlarına teşekkür ederim.