Metaverse evreni üzerine birçok farklı yazı yazmış ve bu yazılarla metaverse evreninin nasıl bir teknoloji olduğundan bahsetmeye çalışmıştık. Henüz çok taze bir teknoloji olması sebebiyle de tam bir tanımı yapılmasa da son derece de ilgi odağı haline gelmiş bir teknoloji.

Bu teknolojik gelişme genel tanımlaması itibariyle, Metaverse kavramını anlamak için öncelikli olarak kelimenin kendisine bakmalıyız. “meta” Yunancada “sonra, öte” anlamına gelen bir kelime. Meta kelimesi ve İngilizcedeki “universe” kelimelerinin birleştirilmesi ile türetilen Metaverse de kısaca “evrenötesi” anlamına geliyor.

Bu teknoloji Türkiye’de de kendisine büyük bir kitle buldu. Gün geçtikçe kendisini daha fazla ön plana çıkaran metaverse, Türkiye genelinde kendisine bir değer biçti. Bu değeri talep üzerinden oluşturan metaverse, Türkiye’de bir çok farklı kullanıcısını bulmuş durumda.

Türkiye’nin yanı sıra bu teknoloji Gaziantep’e de ulaştı. Bugün edindiğim bir bilgiye göre, Gaziantep’te metaverse çalışmaları başlamış. OSB Teknokent’te bir firma bu alanda öncü rolü oynayarak bir fabrikanın dijital ikizini metaverse evreninde kurmuş.

Bu durum beni oldukça sevindirdi. Böylesine yeni bir teknolojinin, sanayi kenti olan ve kendini geliştirmek için çabalayan Gaziantep’e bu kadar erken ulaşması. Gaziantep sanayisinin gelişime ne kadar açık olduğunu gösteriyor.