Papa, Katolik Hıristiyanların dini lideri olması yanında Vatikan'ın da devlet başkanıdır. Yani, siyasi ve dinî olmak olmak üzere iki önemli kimliği olan bir figürdür. Ancak esas kimliği dini lider olmasıdır.

* Irak'ı ziyaret eden ilk Papa Franciscus'un, ülkedeki temasları sürerken Kürdistan İslami Birlik Partisi Lideri Salahaddin Muhammed Bahauddin'in Papa Francıscus tarafından yapılan görüşme davetine icabet etmedi ve temsilcilerini de göndermedi.

* Normal şartlarda ülkeye gelen ziyaretçilerini kendisi değil, ekibinin karşıladığı Mesut Barzani'nin Papa Francıscus'u havalimanında oğlu ile birlikte karşılamasının yanında Muhammed Bahauddin'in Papa’nın davetine icabet etmemesi dikkate değer bir yaklaşım.

* Salahhaddin Muhammed Bahauddin'e göre; ABD'nin de desteğini arkasına alan Vatikan, 'Ilımlı İslam' adı altında Müslümanların olmazsa olmaz şartlarını değiştirerek dinsiz bir toplum amaçlıyor.

* Vatikan, İslam ile birlikte ilahi dinlerin tamamını dinsizleştirip, ilahi olmayan dinlerin de kendi işine yaramayan kısımlarını yok ettikten sonra dünya üzerinde tek bir dini hakim kılmayı hedefliyor.

* İşte Irak ziyareti de bu amaçla yapıldı. Papa, Irak'ta ateşe tapan Yezidiler ve Durzilerle birlikte, Hristiyanlıkla İslam arasına sıkışmış tüm gruplarla da temas kurarak kendisine güç topluyor. Irak'ı bu hale getiren kişilerin ülkeyi ziyaret etmesinin normal olarak değerlendirilmesi mümkün değil. “Ilımlı İslam” safsatasıyla biz FETÖ’nün eli kolu serbest dolaştığı zamanlarda tanışmıştık. Israrla ılımlı İslam’ı savunanlara o gün bunun bir safsata olduğunu, Müslümanlara kurulmuş bu tuzağa düşülmemesi gerektiğini dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışmıştık. Papa’nın Irak ziyaretiyle ılımlı İslam’ın bir Vatikan projesi olduğu ortaya çıktı.