Özellikle son zamanlarda dünyanın gündeminde teknolojinin olumsuz sonuçlarından bir tanesi var. İnsanlar sosyal medya uygulamalarına kendilerini son derece kaptırmış durumda ve bu durum insanları teknolojinin olumlu sonuçlarından çok olumsuz sonuçlarını görmeye itiyor.

Son dönemlerde özellikle insanların sosyal medya ile olan ilişkilerinin güçlenmekten çok insanları son derece kötü etkileyecek bir hale geldi. İnsanlar sosyal medyadan çıkamaz ve günlerinin neredeyse tamamını sosyal medyada paylaşmak için yaşıyormuş bir hale geldi.

Hatta ve hatta bu sebeple Facebook şirketine dava açılması konusu da gündeme geldi. Birçok insanın sosyal medya uygulamalarına kendilerini kaptırmaları insanları gerçek sosyal hayatta koparmakta ve gerçek hayatta daha asosyal bir hayat yaşamalarına vesile olması sebebi ile bu dava gündeme geldi.

İnstagram ise ortaya çıkan bu olumsuzların önüne geçebilmek adına gerçek anlamada gerekli olan bir adım attı. Fakat birçok insan da bu adımın etkili olup olmayacağı konusunda şüpheli. Özellikle uzun saatler boyunca vakit geçirilen İnstagram uygulaması bu tür davalar ile karşı karşıya kalmamak ve insan sağlığı ve sosyal yaşantısını daha düzenli bir halde tutabilmek adına, “Mola ver!” özelliğini hayata geçiriyor.

Instagram gibi uygulamalarda harcanan süre bazen gereğinden fazla olabiliyor. Bunu engellemek için yeni bazı önlemler alınıyor. Ancak tek değişiklik bu olmayacak. Başka bazı özelliklere de yer verildi. Mesela kullanıcılar sürekli aynı içeriklere bakıyorsa ona başka içerikler de önerilecek. Böylece çeşitlilik amaçlanıyor. Instagram yeni özelliğiyle bunları sağlayacak.

Önümüzdeki günlerde karşımıza olacak olan bu özelliğin temelinde ise insanların uzun saatler boyunca İnstagram da vakit geçirmesi sonucunda İnstagram uygulaması tarafından “Artık mola ver!” uyarısını vermesi olarak biliniyor. Bu sayede insanların uzun saatler boyunca İnstagram da vakit geçirmesi önlenerek insanların sosyal yaşantısı ve sağlığının korunması hedefleniyor.