Kekik çayının güçlü antiviral özellikleri vardır ve Epstein Barr, herpes zoster, hepatit, influenza, herpes, cytomegalovirus, HPV vb. İçin kullanılabilir. Düzenli olarak alınırsa, vücuttaki viral yükü büyük ölçüde azaltmaya yardımcı olabilir. Kronik yorgunluk sendromu, fibromiyalji, Hashimoto tiroiditi, romatoid artrit, lupus, vertigo, kulak çınlaması ve multipl sklerozdan muzdarip hastalar için çok faydalıdır. Kekik çayı hafızayı canlandırmaya, baş ağrılarını ve kas gerginliğini gidermeye, öksürükleri gidermeye, ateşi düşürmeye ve soğuk algınlığı ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur. Aynı zamanda mükemmel bir doğal sakinleştirici olan ve tüm sinir sistemi üzerinde tonik bir etkiye sahip olan carvacrol adlı bir bileşik içerir.

Kekik çayı, sindirim sistemi için mükemmel bir arındırıcı bitkidir. Biraz bağırsak kancalı kurtlarını ve yuvarlak kurtları ortadan kaldırdığı ve zengin veya yüksek yağlı yiyecekleri sindirmeye yardımcı olduğu bulunmuştur. Kekik aynı zamanda idrar yolu sağlığı için de gereklidir ve enfeksiyonları önlemeye ve sağlıklı bakteri dengesini korumaya yardımcı olabilir. Kekik, bitkisel tıpta en yüksek antioksidan seviyesine sahiptir. Vücuttaki serbest radikalleri ve diğer hastalıklara neden olan maddeleri temizlemede güçlü bir role sahip olan lutein, zeaksantin ve naringenin gibi biyoflavonoidlerle doludur.

Kekik, beyindeki GABA seviyelerinin üretiminde önemli bir rol oynadığı bilinen, uyku düzenini düzenlemeye yardımcı olur. Beyindeki nörotransmiter işlevine fayda sağlayan iyi bir piridoksin kaynağıdır. GABA ayrıca stres yaralanmasına karşı en iyi doğal savunmalardan biridir. Taze kekik, yerel süpermarketinizin veya sağlıklı gıda mağazanızın ürünler bölümünde bulunabilir. Kekik ayrıca yetiştirilmesi çok kolay bir bitkidir ve büyük miktarlarda kaplarda ve ev bahçelerinde üretilebilir. Kekik çayı, taze kekik yapraklarının sıcak suya dökülüp 15-20 dakika bekletilmesiyle yapılabilen güçlü bir şifalı içecektir.

Kekik Çayının Faydaları

  • Antioksidan özelliğe sahiptir.
  • Romatizma ağrısını azaltır.
  • Hazımsızlığı giderir, şişkinlik ve gaz sorunlarını ortadan kaldırır.
  • Ağız içinde oluşan aftları giderir.
  • Diş eti hastalıklarına iyi gelir.
  • Baş ağrılarını hafifletir.
  • Antiseptik özelliğinden dolayı mikropları öldürmeye yardımcı olur.

Kekik Çayı Zayıflamaya Yardımcı Mı?

Kekik çayı aynı zamanda sindirim sorunlarının azalmasına yardımcı olur. Mide hastalıklarını hafifletebilir ve kan dolaşımını hızlandırmaya yardımcı olabilir. Vücutta biriken yağların parçalanmasına yardımcı olur. Ayrıca kekik çayı vücuttaki toksinleri atarak ödem ve şişkinliği önler. Antioksidan özelliğinden dolayı vücut yağlarının yakılmasına yardımcı olur.

Bitkisel kilo vermenin etkisi göz ardı edilemeyecek bir gerçektir. Ayrıca diyet ve egzersiz fazla kiloları ortadan kaldırabilir. İnsan vücudunun belirli bölgelerinde biriken yağ, görüntünün sarkmasına ve rahatsızlığa neden olacaktır. Buradaki yağın yanmasını hızlandırmak için kullanılabilen biberiye veya tarçın yağının yanı sıra yemeklere lezzet katmak için kekik ile de kullanılabilir. Kilo problemi yaşayan insanların kekik suyu içerek kilo vermeleri önerilir.

Kekik çayının kilo vermeye yardımcı olduğu ve kilo verme sürecini desteklediği bilinmektedir. Kekik zayıflama yönteminde sağlıksız olduğu sürece özellikle sindirimi azaltmak için ek bir ayarlamaya gerek yoktur. Sorunsuz sindirim sisteminde insan vücudu kolaylıkla yağ yakabilir ve fazla kiloları eritilebilir.

Kekik Çayı Tarifi

Kekik sağlığımıza olumlu etki etse de yemek sırasında veya şifalı çay olarak kullanılabilir. Kurutulmuş kekikle çay yapmak isterseniz demliğin içine bir bardak su koyup kaynatın. Kaynar suyu bir bardağa dökün, 1 yemek kaşığı kekik ekleyin ve 5-10 dakika kaynatın.

Taze kekik çayı hazırlamak için,

  • Kekik yapraklarını parçalara bölün.
  • 2 bardak kaynar suyun içerisine ilave ederek 5 dakika demlemeye bırakın.
  • Bitkisel çaylar uzun süre ocakta kaynatılmamalıdır. Demledikten sonra taze taze tüketmek gerekebilir.