Son günlerde gündeme bomba gibi düşen bir olay yaşandı. Yaşanan olayda ElonMusk, Twitter’ı yaklaşık olarak 45 milyar dolara satın aldı. Yaptığı bu yatırım son dönemlerde yapılan en büyük yatırımlardan birisi olarak tarihe geçti.

Bu anlamda bakacak olursak Musk’ın yaptığı bu yatırım günümüz dünyasının tamamen sosyal medyaya kaydığının bir kanıtını da bizlere sunuyor. Özellikle bu gibi bir platforma yapılan bu yatırım insanların sosyal medyayı ne kadar önemsediğini de gösteriyor.

Bu yatırımın ardından 2 farklı kesim ortaya çıktı. Bunlar; Twitter’ınMusk’ın eline geçmesi ile birlikte bozulacağını düşünerek farklı sosyal medya platformlarına gidenler ve tam tersi Twitter’ın daha iyi yerlere geleceğini düşünenler.

Bütün bunların yanı sıra iki farklı reklam da yapılmış oldu. Twitter’ı satın alması ile Musk, günlerdir dünya gündeminden inmezken, aynı zamanda Twitter’ın da kullanıcı sayısında bir patlama yaşandı.

Bunlarla birlikte, birçok insan Twitter’da ne gibi değişiklik olacağını ve Musk’ın bu yatırım ile ne planladığını merak ediyor.

Bu olayın ardından özellikle sosyal medya başta olmak üzere geleneksel medya organlarında da bazı kulisler dönmeye başladı.

Birçok sosyal medya mecrasında olan ancak Twitter'da kullanılmayan bu özellik Musk'ın gelecek planları arasında ciddi anlamda yer alıyor.

İfade özgürlüğü adına neler yapılacağını tespit edebilmek için henüz çok erken olsa da başta Trumpdahil olmak üzere diğer askıya alınan hesapların tekrardan aktif hale gelebilmesi kuvvetle muhtemel.

Musk'ın sahte ve bot hesaplarla mücadele noktasında kimlik doğrulama sistemini hayata geçireceğini söyleyebilmek mümkün.

Sonuç olarak Musk’ınTwitter ile ilgili birçok farklı planı olduğu aşikar. Bunun yanı sıra Twitter gibi bir yatırımın Musk’a yeterli gelmeyeceği ve önümüzdeki dönemde farklı yatırımlarının olacağı da konuşuluyor.