Denizli, yeni yıla acı bir haberle başladı. Henüz 26 yaşındaki çiçeği burnunda diş hekimi Betül Karaayvaz arkadaşları ile bir araya geldiği yılbaşı partisinde ölmüş, iki arkadaşı da koma halinde yoğun bakıma kaldırılmıştı.
*
O gece Betül'ün öldüğü partiye katılanlardan biri polise açıklamalarda bulundu. Pamukkale ilçesinde, yılbaşı kutlaması sırasında aşırı alkol nedeniyle hayatını kaybettiği öne sürülen diş hekimi Betül Karaayvaz'ın harita mühendisi arkadaşı Nurullah polise verdiği ifadede, eve uyuşturucu getirdiğini, kendisiyle birlikte 8 arkadaşının bunu kullandığını söylüyordu…
*
Yılbaşı gecesi evde bulunan 12 arkadaştan bir başkası gecenin detaylarını söyle anlatıyor:
“Yaşananlar o kadar üzücü ki... Ruh halimi anlatacak kelime bulamıyorum inanın ki...
Yılbaşı gecesi arkadaşlarım aradı. Parti yapacaklarını, benim de katılmamı istediler. Ben de birkaç şişe şarap alarak Berkay’ın evine gittim. Başlangıçta her şey çok güzeldi; Kahkahalar, espriler havada uçuşuyordu. Hepimiz "Müthiş eğleneceğiz" modundaydık...
*
Evde 12 kişiydik... Berkay kendi yaptığı rakıyı hepimize ikram etti. Gelen arkadaşların bazıları da benim gibi içki getirmişti. Masada her türlü içki vardı. İlk içkiler hızlı içildi. Bazılarımız masada içiyor, bazılarımız ise müzik eşliğinde dans ediyordu. Birkaç kişi de koltukta oturmuş sohbet ediyordu. O sırada Nurullah kendisinde kokain olduğunu söyledi ve cebinden çıkarttığı poşetteki beyaz tozu ortadaki sehpaya boşalttı.
*
Sehpanın üzerindeki tozu kredi kartıyla ince çizgiler haline getirdi. Tam hatırlamıyorum ama bayağı arkadaş kullandık. Daha sonra içki içmeye devam ettik. Saat 03.00 sıralarında ben yattım. Sabah yaşananlar ise tam bir kabustu. Çığlıklar, ağlama sesleri, ambulans sirenleri... Elimden gelse o günü tamamen unuturum."
*
Evet! Bu pişmanlığın en acı cümlesi: “Elimden gelse o günü tamamen unuturum.” Ancak son pişmanlık fayda vermiyor