Gaziantep Sanayi Odası ve KoçSistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri A.Ş. iş birliğinde Gaziantep Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezi’nde, “Endüstri 4.0 ve Sanayide Dijital Dönüşüm Toplantısı” gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi gerçekleştirilen toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, “Gaziantepli sanayiciler olarak bu gelişmelerin farkındayız ve kent olarak artık bizler ileri teknolojili, katma değeri yüksek üretimler yapmak istiyoruz. Bu amaçla Gaziantep Sanayi Odası olarak bir plan ve program çerçevesinde sanayimizi geleceğe taşıyacak tüm unsurları göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son dönemde ise, günün koşullarına uygun olarak verimlilik, yeşil gelecek ve dijital dönüşüm çalışmalarına odaklandık. Yapay zeka, robot teknolojileri ve sanayi 4.0 ile üretim proseslerinde yaşanan devrime ayak uydurmak zorundayız. Sektörün öncü kurumları olan KoçSistem ve KoçDijital şirketlerine bizimle birlikte oldukları ve dijitalleşme sürecine verdikleri katkılardan dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

Peki, özellikle son yıllarda sürekli gündeme gelen bu “Endüstri 4.0” ne anlama geliyor?

Endüstri 4.0 genel tanımı itibariyle, Akıllı üretimle eşanlamlı olarak, gerçek zamanlı karar alma, artan üretkenlik, esneklik ve çeviklik sunarak, alanın dijital dönüşümünün gerçekleştirilmesidir.

Özellikle son dönemde neredeyse herkesin gündemine gelen bu kavram oldukça da merak ediliyor. Teknoloji ile doğrudan bağlantılı olan Endüstri 4.0 kavramı, sanayinin dönüşümü ve daha teknolojik bir şekilde işlemesini temel almaktadır.

Daha Teknolojik bir şekilde işleyen sanayiler ise birçok anlamda daha da ilerleyeceklerdir. Özellikle üretimde ve talepleri karşılamak yönünde daha etkili bir ortam sunan Endüstri 4.0, bütün bunlar göz önüne alındığı zaman özellikle son yıllarda sanayicilerin gündeminden asla düşmemektedir.

Aynı zamanda akıllı fabrikalar geliştirmek, dördüncü sanayi devrimine giren üreticiler için inanılmaz bir fırsat sunmaktadır. Üretim ortamındaki sensörlerden toplanan büyük miktarda verinin analiz edilmesi, üretim varlıklarının gerçek zamanlı görünürlüğünü sağlar ve ekipmanın kapalı kalma süresini en aza indirmek için tahmine dayalı bakım araçları sağlayabilir.