Samsung’un CEO’su geçtiğimiz günlerde ortaya atılan bazı iddiaların doğruluğunu kabul ederek, kullanıcılardan özür diledi.

Özellikle son yıllarda ortaya çıkan bu durum karşısında önce İphone şimdi de Samsung tüketicilerinden özür dileyerek durumu düzeltmek zorunda kaldı.

Bu durumda amaçlanan şey tüketicilerin daha fazla ürün tercih etmesi ve tüketmeye devam etmesiydi. Fakat bunun farkına varan yatırımcı ve tüketiciler bu konuda büyük tepkiler gösterince teknoloji şirketinden özür geldi.

Kısa bir süre önce telefonları bilerek yavaşlattığı ortaya çıkan Samsung'un CEO'su JH Han, yatırımcılarla gerçekleştirdiği bir toplantıda hem yatırımcılardan hem de tüketicilerden özür diledi.

Şirket CEO'su, açıklamasında böyle bir hamlenin tekrarlanmayacağına işaret etti.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kısa bir süre önce 'Galaxy S22' serisinde kullandığı "Game Optimization Service (GOS)" isimli bir yazılımla gündeme gelmişti.

Telefonu teoride daha güçlü bir hale getirdiği ifade edilen yazılımın, esasında tüketiciyi yanılttığı ve cihazları yavaşlattığı ortaya çıkmıştı.

Söz konusu yazılımın, bazı durumlarda pil sağlığını koruyabilmek için kamera uygulamasını kısıtladığı ifade edilmişti.

Aksam.com.tr. ZDN et’ten aktardığı habere göre; yaşanan gelişmeler sonrası, Samsung'dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi.

Samsung CEO'su JH Han, yatırımcılarla gerçekleştirdiği bir şirket toplantısında hem yatırımcılardan hem de tüketicilerden hali hazırda devam eden tartışmalar nedeniyle özür diledi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerine işaret eden Han, GOS uygulamasının optimizasyon odaklı bir yazılım olduğunu ve aslında kullanıcılara fayda sağladığını dile getirdi.

Dünyaca ünlü CEO, yazılımın işlemci ve ekran kartı performansını özel olarak optimize ettiğini de sözlerine ekledi.

SORUŞTURMA AÇILIYOR

Fakat Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu, gündeme gelen iddialarla ilgili endişeli olduğunu ifade ederek Samsung'un telefonlarını olduğundan daha güçlüymüş gibi göstermesi iddialarını araştırmaya başladı. Samsung CEO'su JH Han, bu tip bir hamlenin tekrarlanmayacağına işaret etti.

Soruşturmanın ne şekilde sonuçlanacağı ise henüz bilinmiyor.

KAYNAK: AKŞAM