Başkanlık sistemine geçtikten sonra AK Parti içinde küçük küçük 'Reis'çikler ortaya çıkmaya başladı. Özellikle bakanlıklarda ve parti içinde köşe başlarını tutanlar kendilerini küçük birer Reis olarak görmeye başladılar; gücü paylaşamıyorlar!
*
Parti-Hükumet ilişkileri, milletvekillerinin bakanlara ulaşamaması, ulaşsa da seçmenin derdini anlatamaması ciddi rahatsızlıklar yaratıyor. Bunun yanında parti içinde ve kabinede küçük gruplaşmaların olduğu gözden kaçmıyor; bunlar da hem sisteme hem de partiye zarar veriyor.
*
Kulislere göre, Erdoğan bu olumsuzlukların önünü kesmek için Binali Yıldırım'ı "güçlü başkan yardımcısı" olarak görevlendirecek; Binali beyle birlikte dört başkan yardımcısı daha atayacağı söyleniyor.
*
Atanacak olan beş yeni başkan yardımcısı teşkilat, hükumet ve kurumlar arasındaki ilişkilerin koordinasyonundan sorumlu olacakmış. Hadi bakalım; bekliyoruz.
*
Şunu da söylemeden geçmeyeceğim. Tüm dünyanın takdirini toplayan çalışkan bir başkana sahibiz; halk başkanın kıymetini biliyor, takdir ediyor ve onu destekliyor. En yakınındakiler ondan aldıkları güç ile unun ayağına dolaşıyorlar. Bu asla böyle gitmez...