Dün akşam bir televizyon kanalında Muharrem İnce konuk olmuştu. “Memleket Hareketi” olarak başlattığı etkinliklerden bahsetti. İlginç enstantanelerden bahsetti. Özellikle CHP Genel Merkezi ve sayın Kılıçtaroğlu’yla ilgili çok çarpıcı iddialar ortaya attı. “Kumpas ve iftiranın merkezi” olarak CHP Genel Merkezini adres gösterdi ve Kılıçtaroğlu’nu iftira atmakla suçladı.

Muharrem İnce CHP’de kalmayı sonuna kadar zorlayacağını söylese de, yeni bir parti kuracağı açık ve net şekilde ortada.

Sayın İnce’nin kuracağı parti CHP’yi böler mi? Diye sorulursa, cevabım “Evet” olur.

CHP Gençlik kollarında siyasete başlamış bir çiftçi çocuğu olarak siyasi hayatında önemli mevkiler edinmiş birisi olarak ve özellikle Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP’nin oylarında %8 lik bir artış sağlayan isim olması ve hassaten “Halktan” söylemleriyle CHP tabanında sempati toplayan bir Muharrem İnce kuracağı yeni partiyle CHP’yi böler. Hem de orta göbeğinden!

Sadece CHP’den değil, sol tandanslı düşünen ulusalcıların, kemalistlerin ve demokratlarında desteğini alır.

***************

Gelecek Partisi’ni kurarak AK Parti ile yollarını ayıran Ahmet Davutoğlu ülke genelinde teşkilatlanmasını tamamladı. AK Parti’de önemli bir yer tutan Davutoğlu, Cumhurbaşkanının teveccühünü kazanmış ve kendisine en çok itimat ettiği siyasetçilerden belki de en önemlisiydi. Öyle olmasaydı Başbakanlığa kadar yükselemezdi.

Gelecek Partisi içerisinde yer alanların neredeyse tamamı eski AK Partililerden oluşuyor. Geçmişte Tayyip Erdoğan ile yol arkadaşlığı yapmış çoğu ve belli mevkilerde konumlanmışlar.

Özellikle sayın Davutoğlu’nun söylemleri toplumda ve hassaten AK Parti tabanında müspet bir etkileşim sağlayamıyor. Daha çok bir “İntikam” algısı var söylemlerinde!

Halbuki, Başbakanlıktan azledildiğinde yaptığı tarihi bir konuşma var ve o konuşmasında “Tayyip Erdoğan’a rağmen asla siyaset yapmayacağını açıklamıştı”

Açıklamadan öte bunu bir şeref ve onur meselesi sayarak, Cumhurbaşkanı ve ailesi hakkında asla aleyhte bir açıklama yapmayacağınıda belirtmişti.

Bugünkü Davutoğlu, dünkü Davutoğlu’nu tekzip etti!

Yaptığı her açıklamada AK Parti ve Cumhurbaşkanını eleştiren ve adeta geçmişten intikam almak isteyen bir Ahmet Davutoğlu, siyasi ihtirasına gem vuramayan bir siyasetçi intbaı vermektedir.

Halkın hafızası asla unutmaz. Olaylara bütüncül bakıyor ve görüyor halk.

Tüm bunlar eşliğinde Davutoğlu’nun siyasi başarısı ne olabilir? Sorusuna cevabım “Çok minik” olur.

Halkın dilini yakalayamayan, akademisyen bürokrasisinden siyasete evrilen Davutoğlu ilk seçimde dükkanı kapatır diye düşünüyorum. Zira , AK Parti eskisi siyasetçilerden destek alsa da, tabanda karşılığı yoktur.

Sayın Babacan’ın Deva Partisi ile ilgili analiziimizi sonraki yazımda paylaşırım. Sağlık ve selametle kalın..