Teknolojinin etkileri konulu bu yazımızda genel tanımı ile teknolojinin ne anlama geldiğini ve sosyal medya platformları ile yakın ilişkisini ele alacağız.


Sosyal medya dediğimiz platformlar son yıllarda inanların hayatlarına girmiş ve girmekle kalmayıp insan hayatının tam da merkezinde yer almaktadır. Teknolojik olarak da dünyada yaşanmış en büyük gelişmelerin başında gelen sosyal medya platformlarının ortaya çıkması birçok yönden insanları teknolojik aletlerle daha fazla iç içe geçirmiş yazılımlardır aslında. Bu yazılımlar insanları gün geçtikçe daha iyi ve daha güzel teknolojik aletler almaya itmektedir.


Öncelikle sosyal medya platformlarının tam olarak ne anlama geldiğinden bahsedeceğiz. Sosyal medya platformları genel tanımı itibariyle, Sosyal Medya, kullanıcısının kendi ürettiği içeriği yayınladığı ve paylaştığı online bir ağdır. Sosyal medya birçok kişi ve kurum tarafından aktif olarak kullanılmaktadır. Bu sayede hızlı erişim kolaylaşmakta, kullanıcılar içerikleri, makaleleri, haberleri, düşünceleri, günlük yaşanan olayları, fotoğrafları sosyal medya aracılığı ile görebilmekte görüşlerini yine bu sosyal ağ ile yansıtabilmektedir. Günümüz insanının sıkça dillendirdiği sosyal medyayı en kısa şekilde tanımlamak gerekirse akla gelen ilk kavram ‘paylaşmak’ olacaktır.


TEKNOLOJİYE ETKİSİ


Günümüzde teknoloji her inanın kaçınılmaz bir şekilde iç içe olduğu bir şeydir ve bu teknoloji insan hayatını son derece büyük bir oranda etkilemektedir. Öyle ki sadece etkilemekle kalmaz etkisi altına alır. Bu tamamen insanların suçu olarak görülebilir. Bazıları bunu bilinçsizlik olarak nitelendirebilir. Teknoloji dediğimiz kavram insan aklı ile orata çıkmış ve sürekli olarak değişip, dönüşerek yoluna devam eden bir kavram olmakla birlikte, insan aklı ile oraya çıkan bu kavramın esiri olur insanlar.
Bu durumda birçok insanı tedirginliğe sürüklemektedir. Bu tedirginlik sonucunda da insanlar korku ile hayatlarını sürdürseler dahi hayatlarında mutlaka ve mutlaka vazgeçemedikleri teknolojik birçok farklı şey bulunmaktadır.

Teknolojik ürünler günlük hayatta pek çok konuda işimizi kolaylaştırmaktadır. Ancak telefon, tablet, bilgisayar, televizyon gibi teknolojik araçlar sınırsız ve yanlış şekilde kullanıldığında bağımlılık yaratabilmekte ve bu durum pek çok konuda olumsuz sonuçlara yol açmaktadır.


Sosyal medya platformları da teknoloji ile son derece yakından ilişkilidir. Bu platformlar genel olarak zaten teknolojinin son derece geliştiği dönemlerde ortaya çıkmışlardır. İnternet döneminde ortaya çıkan bu sosyal medya platformları insanlar teknolojik aletlerin içerisinde bir uygulama ile karşılamış ve insanların hayatlarının tam da merkezinde teknolojik ürünler ile birlikte yerini almaktadır. Bu vesile ile birçok insan sosyal medya platformlarında daha iyi fotoğraflar çekmek ve kendilerini daha iyi gösterebilmek adına daha pahalı, daha büyük ve daha iyi teknolojik mobil cihazlar edinmişlerdir. Sosyal medya platformlarının da teknoloji ile olan yakınlığı bu durum sayesinde daha fazla artmıştır.