Biraz geç olsa da bu konuya değinmek isterdim

Altı yıldır Suriyeli gazeteciler olarak ister Suriye’de ister Türkiye’de mesleğimizi sürdürmeye çalışmaktayız.

Hem variller altında hem de buradaki olağanüstü ve zor şartlara rağmen.

Geçen yıl çok değerli meslektaşımız Ammar Bekkür, İdlip şehir merkezinde Rusya hava saldırısı sonucunda yaşamını yitirmişti.

Ammar’ın şehit olması bizi çok üzdü.

Meslektaşımız, Gaziantep’te büyük medya gruplarının ve basının bulunmasına rağmen iş bulamamıştı. Dolaysıyla Suriye’ye geri dönüp o zor şartlarda mesleğini yapmayı tercih etmişti.

Ammar ile birlikte 6 yıl içerisinde 418 gazeteci arkadaşımızı kaybettik. Suriye'deki şu zor şartlarda halen yüzlerce Suriyeli gazeteci çalışmaktadır.

Tabii ki Şehit meslektaşımızın verdiği karar Asil ve ilkesel idi. Yani doğal olarak hepimiz yapması gerekendi. Suriye’ye dönmek ve oradan Görevlerimizi sürdürmekti. Yalnız çalışma şartları ve Suriye meselesini sürekli Uluslararası Medyanın gündeminde tutabilmek için çoğumuzu Türkiye’de kalması gerekiyordu.

Ammar’ın hadisesinin ardından birbirimize yardım etme ihtiyacı duygusu ile Suriyeli gazeteciler Kulübü’nü kurmaya düşündük.
Beş yıl zaman zarfı içerisinde birçok girişimlerde bulunduktan sonra Nihayet bağımsız, Öz ve Yerli bir örgütün çatı altında bir araya gelebildik.  Aynen biraz geç oldu ama yine de becerdik. Tam 94 gün çaba ve uğraştan sonra Kulübümüzü kurduk ve birinci olağan kongresini gerçekleştirdik.

Hayırlı bir adım atmış olduğumuzu söyleyebilirim.

Bu bağlamda bize destek olan başta BYEGM Bölge Müdürü Sayın Ertan Koska, Valilik Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Sayın Muammer Karadeniz, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kurumsal İletişim Daire müdürü Sayın Hüseyin Akay ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sayın İbrahim Ay olmak üzere ligi gösteren tüm Türk meslektaşlarımızı ve dostlarımızı buradan teşekkürlerimi sunmak isterim.

Uzatmadan bu köşeden Gaziantepli meslektaşlarımıza ve Kentin Makamlarına çağrımdır;

Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya,

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e,

Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu’na,

Şehitkâmil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na,

Örgütsel çalışmalarımızı sürdürebilmek, ellerimizi tutacak ve doğru yolda olma çabalarımıza güç katacak bir Ağabeye ihtiyacımız var.

Başta Mesleki Kimlik ve Dil sorunu olmak üzere Suriyeli gazetecilerin çözülmesi gereken birçok sorunları bulunmaktadır.

Önümüzdeki günlerde birçok projelere başlamayı düşünüyoruz ve her bir projenin özünde Türk kardeşlerimizle hareket etme temennisindeyiz.

İlginizi ve desteklerinizi heyecanla bekliyoruz.