Teknoloji yaşadığımız dünyanın en büyük gerekliliklerinden biridir. Teknolojik gelişmeler her alanda yenilikleri de beraberinde getiriyor ve gelişmemizi sağlıyor. Acaba, elimizdeki bütün teknolojik imkanlar herhangi bir sebeple geri dönmemek üzere ortadan kalksaydı nasıl bir hayatımız olurdu? Hayatımız şimdikinden daha kolay olabilir miydi? Bir düşünelim mesela arabamız yok. Bir yerden başka bir yere nasıl ve ne kadar sürede ulaşırdık? Sabah okula gelmek için evden kaçta çıkmamız ve ne kadar yürümemiz gerekirdi? Ulaşım için at ve eşek kullanırdık sanırım. Peki, Ankara’dan İzmir’e ne kadar sürede giderdik? Dünyanın öteki ucundaki insanlara nasıl ulaşırdık? Ulaşabilir miydik?

En çok kullandığımız teknolojik aletlerden biri de telefonlarımız. Telefonlarımız olmasaydı acaba ne olurdu? İnsanlarla nasıl iletişim kurardık? Haberleşmek için ne yapardık? Telefon sayesinde herkes ile rahatlıkla iletişim sağlıyoruz. Hatta akıllı ev sistemleri uygulamalarıyla evdeki birçok aleti telefonumuzla yönetebiliyoruz. Telefonların olmadığı bir dünyada iletişim için duman ya da kuş mu kullanırdık? Mektup yazmaya geri dönsek yazdığımız mektubun cevabını beklemek çok büyük zaman kaybı olmaz mıydı? Zor durumda kaldığımızda nasıl yardım isterdik? İnternet olmasaydı bilgiye nasıl ulaşırdık? Eğitim alanında nasıl kendimizi geliştirirdik?

Teknoloji hayatımızda çok önemli bir yere sahip ve hayatımıza büyük bir güç katıyor. Lavaboda musluklara dokunmadan suyumuz akıyor, odun toplayıp ateş yakmaya gerek kalmadan elektrikli ocakla yemeğimizi pişirebiliyoruz. Teknolojik aletler sayesinde hayatımız büyük ölçüde kolaylaşıyor. Teknoloji bize çok büyük rahatlık ve avantajlar sağlıyor. Teknolojik aletler sayesinde zamanımızın büyük bir kısmı kendimize kalıyor. Televizyon, bilgisayar ve internet sayesinde dünyada olup biten her şeyden anında haberimiz oluyor. Gündemi takip edebiliyoruz. Sağlık alanında teknoloji kullanılarak erken teşhis ve tedavi sağlanıyor, kullanılan teknolojik yenilikler sayesinde insanların yaşam süreleri uzuyor.

Teknoloji olmasaydı insanların hayatlarında büyük değişikliklerin yaşanması beklenemezdi. İnsanların yaşantısı hep aynı şekilde devam ederdi. Çünkü teknolojinin gelişmesi hayatımıza yenilikleri getirmiştir. Bugün kullandığımız teknolojik aletler olmasa biz de ilkel toplumlar gibi yaşamak zorunda kalırdık. Çünkü gelişen teknoloji çağ atlamamızı sağlamış ve bizi bugünkü seviyemize getirmiştir.

Tüm bu saydıklarımızın yanında teknolojinin olmamasının iyi yanları da olabilir. Örneğin bu kadar çok manyetik alana ve radyasyona maruz kalmazdık. En doğal gıdalarla beslenir, kendi besinimizi kendimiz yetiştirirdik. Hayvanlarla ve doğayla içi içe yaşayabilirdik. Bilgisayar başında geçireceğimiz zamanı evde sohbet ederek geçirebilirdik. Birbirimizle daha çok vakit ayırabilirdik mesela. Teknoloji hayatımıza büyük kolaylıklar sağlasa da birçok olumsuz yanının olduğunu da unutmamak gerek.