Rusya'nın desteğiyle Rejim tarafından İdlib'de ateş altına alınarak Türkiye'ye göçe zorlanan milyonlarca insan, "İdlib'i geri alırım, ama insansız" mantığı ile hareket eden Rejim ve Rusya'nın Türkiye'yi sıkıştırmasına sebep olmaktadır.
*
30-40 kilometrelik dar bir alana sıkıştırılan milyonlarca masum insan üzerinden Türkiye'yi iki tercihten birine zorlayan Putin aslında Erdoğan'ın kararlılığını test etmektedir.
*
Erdoğan, İdlip'de rejime geri çekilmesi için şubat sonuna kadar süre vermişti. Bu arada devreye Almanya ve Fransa girerek 5 Martta ortak bir toplantı yapılmasını istediler.
*
Ne Almanya, ne de Fransa o toplantıda Türkiye'nin yanında duracak değil. Özellikle Fransız basınındaki haberlerden böyle bir çıkarım yapmak mümkün.
*
Savaş, Türkiye'nin asla istediği bir çözüm yolu değil, anacak İdlip'de verilecek tavizin ileride Fırat'ın doğusundaki yerleri de gündeme getirmesi kaçınılmazdır. O zaman da yaniden başa dönmüş oluruz ki, bu Türkiye'nin asla kabul edebileceği bir durum değil.
*
Elhasıl, Türkiye'nin sinir uçlarına basarak taviz koparmak isteyenlere Türkiye sert gücüyle cevap vermek durumunda kalabilir...