Türkiye birçok sebeple geçmişten bu yana teknolojik ürünlere ulaşmak konusunda problemler yaşıyor. Her ne kadar birçok insan “Neredeyse her sokakta bir teknoloji mağazası var nasıl zor olabilir ki?” dese de bu durum tam olarak öyle değil.

Evet, neredeyse her sokakta teknolojik ürünler satan bir mağaza var fakat bu ürünlere ulaşmanın kolay olduğu anlamına gelmiyor.

Özellikle son yıllarda döviz kurunun sürekli olarak yukarı yönlü bir hareket içerisinde olması da bu durumun temel sebebini oluşturuyor.

Çünkü Türkiye, özellikle teknoloji üreten bir ülke değil.

Bu anlamda birkaç marka sayabiliyor olsak da bu markalar da ürettikleri ürünlerin parçalarını ithal ediyor.

Kısacası Türkiye’de herhangi bir bilgisayar parçası üretilmiyor.

Herhangi bir telefon ana kartı üretilmiyor.

Bu durum ise Türkiye’de bu tür teknolojik ürünlerin ithal edildiği yani dolar ile satın alınarak vatandaşlara ulaştırıldığını gösteriyor.

Bu durum sonucunda ise sürekli olarak doların yükselmesi de bu tür teknolojik ürünlerin daha pahalı olmasına sebep oluyor.

Geçtiğimiz dönemde baktığımız bir bilgisayar bütün her şeyi ile 13 bin TL iken, son dönemde o bilgisayarın fiyatı ikiye katlanmış durumda.

Günümüz şartlarında insanların evlerinde bilgisayar, tablet ya da telefon gibi son teknoloji aletler olması birer lüks değil. Her ne kadar ihtiyaç olmasa da aynı zamanda lüks de değil.

Fakat bu durumlar göz önüne alındığı zaman Türkiye’de yaşayan orta düzeyli bir ailenin ne bir telefona 15 bin TL ne de bir bilgisayara 30 bin TL gibi bir ücret ödemesi imkansızlaşıyor.

Önümüzdeki süreçte teknolojik ürünlerde yaşanan bu fiyat artışlarının önüne geçilmesi ve insanların teknolojiye erişiminin kolaylaştırılması için adımlar atılmasını temenni ediyoruz.

Teknoloji günümüzde vazgeçilmez bir ihtiyaç.