Geçtiğimiz günlerde Twitter’in CEO’su değişmiş ve bununla birlikte Twitter artık yeni bir döneme başlamıştı. Bu değişimle birlikte Twitter’da yeni yeni özellikler denenmeye başladı ve bu özelliklerin başında ise tıpkı TikTok uygulamasında olduğu gibi bir video akış sistemi var.

Twitter uzun yıllardır insan hayatında yer alan ve belki de birçok insan tarafından sosyal medya uygulamaları arasında en kalitelisi olarak gösterilen bir platform olarak biliniyor. Bu platformun uzun yıllardır varlığını sürdüren bir kemik kitlesi var ve bu kitle günlerinin neredeyse tamamını bu platformda geçiriyor.

İnsanlar bu platform üzerinden birbirleri ile iletişim kurmanın yanı sıra fikirlerini dile getirdikleri yazılar yazarak paylaşıyor. Fakat bu insanlar son dönemde Twitter’ın gittiği yoldan şikayetçi, yeni yeni özelliklerle hikaye gibi fotoğraf atma özelliğinin getirilmesi ve bunun yanı sıra video akışı gibi özellikleri ile diğer sosyal medya uygulamalarından herhangi bir fakrının kalmayacağı düşünülüyor.

Bütün bu özellikler birer teknolojik gelişim olsa da birçok insanı memnun etmemekle birlikte getirilen bu yeni özellik ile Twitter’ın İnstagram ve TikTok gibi uygulamalardan farkının kalmayacağı da bir gerçek. Yapılan bu değişimler Twitter’e kullanıcı kaybı yaşatacak mı bu da büyük bir soru işareti olarak aklımızı kurcalıyor.

Böylece sosyal medya platformlarındaki TikTok rüzgarı Twitter'a da sıçramış oldu.

TikTok'un video akışı Instagram'da Reels Youtube'da ise Shorts'u ortaya çıkarmıştı.

Yeni özellik Keşfet sekmesinde yer alacak. Aşağıya doğru akan videolar görülecek. Twitter kullanıcısının burayı nasıl kullanacağı merak konusu.

Twitter metin odaklı bir platform, sosyal medya kullanım trendi ise videoya doğru kayıyor.