ABD ve Avrupa “Rusya Uluslararası arenada yalnız kaldı” Diyor.

Bu bir safsatadır!

Dünya, ABD ve Avrupa’dan ibaret değil ki!
Dünya nüfusu 7,5 Milyar. ABD ve Avrupa’nın toplam nüfusu 760 Milyon. Rusya’ya “Çin, hindistan, Türkiye, Körfez ülkeleri, Pakistan, Latin Amerika, Asya ve Afrika ülkleri ambargo uygulamadı!
Bu demektir ki; Dünya’nın sadece yüzde onluk kısmı Rusya’ya ambargo uyguluyor..

Ba husus; ABD ve AB ülkelerinin uyguladığı ambargolar bu savaşı bitirmek için değil, bilakis uzatmak için hesaplanmış stratejik adımlardır. Bu savaşın uzaması ABD’ye bağlı beyin ölümü gerçekleşmiş NATO’ya hayat öpücüğü olacaktır.

Bu vesileyle ABD ile çıkar ve prestij savaşı veren Almanya, İngiltere ve Fransa, ABD önderliğinde oluşacak olan yeni dünya düzeni etrafında kenetlenerek, soğuk savaş döneminin klasik Batı bloğunu yeniden te’sis edeceklerdir.

En önemlisi; Yeniden kutuplara ayrılacak olan Dünya’da, çok büyük bir stratejik öneme sahip olan Karadeniz, ABD güdümlü NATO tarafından tam bir kuşatma çemberine alınarak, kararlı ve karşılıklı çıkar politikası duruşuyla, askeri ve ekonomik olarak büyük bir güce sahip bulunan, stratejik – coğrafik konumuyla bölgesel bir oyun kurucu olarak ABD ve Avrupa’nın emperyalist politikasına sürekli çomak sokan Türkiye’ye diz çöktürmeyi ve milli dış politika iddialarından Vaz geçirmeyi amaçlamaktadır ki; Buna Türkiye’nin Akdeniz’de oluşturduğu “Mavi vatan” politikası da dahildir.

Şimdi gelelim ABD ve AB ülkelerinin Rusya’ya karşı uyguladığı ve uygulayacağı yaptırımlara:

“Swift sistemi denilen şey Avrupa’nın oluşturduğu bir bankacılık ve finans sistemi derneğidir. Yaklaşık 10 Bin üyesi bulunan bu derneğin dışında bırakarak Rusya’yı çökertmek mümkün değil!”


Niçin?


“Rusya Dünya’nın en önemli enerji ve madenlerine sahip. Avrupa, doğalgaz ihtiyacının yüzde 25’lik kısmını Rusya’dan sağlıyor. Buğday ihtiyacının yüzde 20’si yine Rusya’dan ithal ediliyor. Kaldı ki, ticaretini Swift sistemi dışında da pekala yapabilir. Çin üzerinden yapar, Hindistan üzerinden, Türkiye üzerinden, Sırbistan’dan yapar, başka ülkelerde başka isimlerle açacağı şirket ve hesaplar üzerinden yapar. v.s…

altından Batı ile dilediği gibi ticaretini yapar ki; Sızan bilgilere göre daha şimdiden bazı İngiliz petrol şirketleri Rusya’dan yüzde 25 iskontolu petrol alabilmek için sıraya girdiler.

İkiyüzlü batılılar için tek değer “Para” dır. Para kazanmak için, ambargo koyduğu Rusya’ya karşı ambargoyu en başta kendilerinin deleceginden hiç şüpheniz olmasın. Zira, bunu İran’da yaptılar..

Diğer yandan, elinde muazzam bir nükleer gücü bulunduran Rusya’yı tehdit ederek ya da hiç bir işe yaramayan BM kınamasıyla durdurmakta namümkündür.

Batılılar masal anlatıyor! Bu savaşın çıkması için her türlü tezgahı birlikte kurdular. Birlikte planladılar ve şu anda bu savaşın bitmemesi için de göstermelik yaptırımlarla hep birlikte tüm dünyayı kandırıyorlar. Hem de gözlerinin içine baka baka.


Ya Ukrayna?


“Kaderini bir komedyenin ellerine bırakan Ukrayna halkı, yanlış tercihlerinin bedelini dramatik ve acı şekilde ödeyerek “büyük balığa yem edilen küçük balıktır”


Evet; Ukrayna ABD ve Avrupalılar tarafından çıkarları uğruna Rusya’nın önüne atılan bir “Yem”dir…