İnanan kadın ve (erkeklere) söyle; Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar, bu daha temiz bir harekettir size. Şüphe yok ki Allah, ne işlerseniz hepsinden de haberdardır. Nur Suresi 30.Ayet Farkında olmadan veya farkına vararak bileyerek veya isteyerek yolunun üzerinde kurulmuş tuzağa esir düşmek ne kötü bir durum.

Oysa Allah c.c insana düşünmesi için akıl ihsan etmişti. Fakat insan akıl sahibi olduğu halde bu hileye bu tuzağa düşmeyi bile bile hep kabullendi. Çünkü nefsinin vermiş olduğu arzu ve hırsa hep yenik düştü. Düşmeye de devam etti. Yaşadığımız çağı ahlaki ve edebi yönden yargılamak gerekirse bayağı bir dibe vurmuş olduğumuzu bütün çıplaklığıyla göreceğiz.

Giyim tarzından tutun sergilenen hal ve hareketler bunun yanında ortaya çıkan düşünceler ne yazık ki ne kadar kötü bir durum da olduğumuzun büyük bir kanıtıdır. Başta modernizm adı altında yaşamanın vermiş olduğu hırs, kendi nefsini tatmin etme ve başkalarının dikkatini çekme adına sergilemiş olduğumuz hal ve hareketler ne kadar kötü bir tuzağa doğru ilerlediğimizin büyük bir kanıtıdır.

Başta kadınlarımız ve kızlarımız olmak üzere bu tuzağa gelişi güzel bir şekilde kanıp gitmekteyiz. Aile kavramının en önemli yapı taşı kadındır. Kadın bir evi ev yapan varlıktır. Kadın bir erkeği yücelten unsurdur. Kadın insanlığın anası olmakla birlikte insanlık soyunun üremesindeki en büyük mihenk taşıdır. Kadın çocuğunun ahlakıdır. Kadın edebdir, hayadır. Kadın kız çocuğunun aynasıdır.

Günümüz kadınlarını bu çerçeveye aldığımızı düşünürsek eğer karşımıza facia bir durum çıkmaktadır. Bunun sebebi başta aile kavramının bilincinde olmaması, belirli bir olgunluk çağına varmaması ve en önemlisi de sorumluluklarının bilince olmamasıdır. Bir kız ahlakını en başta annesinden alır anne neyse kızı da odur! Gerek ahlak gerekse de düşünce bakımından kızın aynası annesidir. Bir Anne kızına rol model olmalı.

‘Ağaç yaşken eğilir’ deyimi sanırım buna en güzel örnektir. Annenin düşünceleri, annenin hal ve hareketleri kızı çepeçevre saran en büyük dayanaktır. Günümüz modernizasyon anneleri ve kızları maalesef bu dediklerime itinaden birbirinden kopmuş buz kütleleri gibi ayrı gayrı kalmış durumdadırlar. Temennim tez vakitte içinde bulunduğunuz bu alçaltıcı kabusdan uyanarak doğru yola hak olan yola koyulmanızdır.