Bu haftaki yazıma başlamadan önce siz değerli okuyucularıma nacizane bir soru sorarak başlamak istiyorum. Sorum şöyle. Dünya üzerinde kaç milyar Müslüman vardır? Hemen hemen hepiniz ortalama bir cevap bulmuşsunuzdur. Cevabını vermek gerekirse Dünya üzerinde yaklaşık 1,5 milyar Müslüman yaşamaktadır.

Şöyle bir şey yapalım şimdi kendinizi bir ülke zannedin mesela kendinizi Türkiye zannedin. Sağınız, solunuz, başınız ve ayaklarınız doğunuz, batınız, kuzeyiniz ve güneyiniz olsun. Sağınızda Doğu Türkistan, Afganistan, Pakistan, Arakan, solunuzda Avrupa'da yaşayan ırkçılık ile yargılanan Müslümanlar, başınız üstünde ise yıllarca Rusya gibi bir kodamana esir olan Müslüman Türk devletleri ve son olarak da ayaklarınızın altını düşünün burası en acıklı yer ve acının babasının bulunduğu diyarlardır. Suriye, Irak, Filistin, Yemen, Somali, Nijer, Etiyopya ve daha sayamadığım diğer Müslüman ülkeler.

Şimdi gelelim asıl meseleye bu kadar Müslüman yaşıyor ve Müslüman Müslüman'ın kardeşidir sünnetine sahip çıkan, lafa gelince mangalda kül bırakmayan Müslüman nerdesin? Kardeşlerin ölüyor, zulüm görüyor, katlediliyor, hunharca paramparça ediliyor. Nerdesiniz ey ümmet’ti Muhammed. Muhammed Mustafa'nın Ümmet'i yok ediliyor nerdesiniz? Nasıl bir oyunun içinde kaldığımız ve nasıl bir piyon gibi şah tarafından oradan buraya sürüklendiğimiz apaçık belli iken neden bu zulme susuyorsun, neden kötü insanların kardeşlerine yaptıklarına susuyorsun? Hani nerde sizin kardeşliğiniz, nerde birliğiniz, nerde cenginiz? Kapılmışsınız bir Dünya malına Dünya şehvetine. Dünya'ya körü göz bir şekilde bakar olmuşsunuz.

Avrupa papazının, vatandaşının başına bir müsibet geldiğinde her yeri yerle yeksan ederken senin bu vurdumduymazlığın nedendir? Biz kâinatın en şefkatli peygamberinin ümmetiyiz, biz İslam ordusunun geride bıraktığı veliahtlarız, biz 600 yıl Dünya'ya hüküm eden Osmanlı Devleti'nin, Selahaddin-i Kurdi'nin torunlarıyız. Biz ne zaman biz olmaktan vazgeçtik, ne çabuk asimile olduk, ne çabuk geçmişimizi unuttuk? Vallah yazık bize, vallah günah bize! Biz nasıl öbür tarafta Allah c.c ve Peygamber Efendimizin yüzüne bakacağız? Uyuma Ümmet! Uyan uyanda kendine gel! UYUYAN ÜMMET OLMA UYUMA!