Teknolojik aletler günümüz dünyasının vazgeçilmez bir noktasında bulunuyor. Özellikle son 15 yıllık süreçte hızla gelişen teknoloji insan hayatının tam da merkezinde kendisine yer edindi. Artık günümüzde teknolojik aletler olmadan herhangi bir iş yürütülemiyor. İş hayatında önemli olmasından daha önemlisi ise insan hayatını büyük ölçüde teknolojik aletler ile geçirmeye devam ediyor.

Teknolojik her aletin insanın hayatını kolaylaştırmak ve bunun yanı sıra insanlara her konuda yardımcı olmak için geliştirildiği bir gerçek. Neredeyse her alanda teknolojik aletler kullanılmakta ve bu, aletler sayesinde sanayiden sağlığa her alanda daha kolay ve profesyonel işler yapılabilmektedir.

Teknoloji denince birçok insanın aklına önce telefonlar gelse de bilgisayarlar teknolojik gelişmelerin çağ atlamasına vesile olan aletler olarak insan hayatında kendisine yer edinmiştir. Özellikle daha kompakt bir yapıya bürünmesi ile birlikte teknolojide büyük bir değişim ve dönüşümün temelini oluşturan bilgisayarlar, insan hayatı için vazgeçilmez bir hale geldi.

İnsanlar için her alanda faydalı olan bilgisayarlar sadece oyun oynanan teknolojik bir alet olarak değil daha çok insanların işlerini yapabildikleri karmaşık işlemleri kolayca halledebildikleri aletler olarak insan hayatında bulunuyor.

Bütün bunların yanı sıra bilgisayarların insan hayatına yararları ile birlikte bazı mevcut zararları olduğunu da söylemek gerek. Genel olarak özellikle bilgisayar başında uzun saatler boyunca oturan ve çalışan insanlar gün geçtikçe bazı sağlık problemleri ile karşılaşıyor. Bu problemler genel olarak şu şekilde tanımlanıyor:

  • Boyunda kas zorlanması (gergin boyun sendromu).
  • El bileğinde sinir sıkışması (karpal tünel sendromu).
  • Başparmak ve el bileğinden tendon iltihaplanması.
  • Omuz ve dirsekte tendon iltihaplanması.
  • Ağrı Kollarda ve parmaklarda uyuşma, karıncalanma ve güçsüzlük
  • Hareket güçlüğü
  • Baş ağrısı Yorgunluk ve halsizlik