Yüce dinimiz en mükemmel din, bu dinimiz mükemmelliği, tazeliği ve kendine has hükümleri ile kıyamete kadar devam edecektir. Güzellikleri ile insanlığa ışık saçan hakikatleriyle on dört asırdır ayaktadır ve kıyamete kadarda ayakta kalacaktır.

“Zulmedenlere meyletmeyin, yoksa size ateş dokunur.” (Hûd, 113)
Ey iman edenler! Müminleri bırakıp da kâfirleri dostlar edinmeyin! Kendi aleyhinizde Allah’a apaçık bir delil kılmak ister misiniz? (Nisa, 144)

“Kim bir kavme benzerse, onlardandır.” (Ebu Davud, Libas, 4031)
“Muhakkak ki siz, kendinizden öncekilerin yoluna kulacı kulacına, arşını arşınına ve karışı karışına muhakkak tıpatıp uyacaksınız, Hatta onlar (daracık) bir keler deliğine girseler siz de muhakkak o deliğe gireceksiniz.” Sahabeler, “Ya Resulallah! (O milletler) Yahudiler ve Hıristiyanlar mı?” diye sordular. Resul-i Ekrem (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), Bunlar olmayınca başka kimler olur? Buyurdu.” (İbn-i Mace, 3993)

 

İmamı Rabbani Müslümanları şöyle uyarmakta: kâfirlerin âdetlerinin Müslümanlar arasından kaldırılması için çalışmanızı, Müslüman evlatlarını kâfirlere mahsus olan, bu gibi çirkin şeylerden korumanızı istirham ederim. Allahü teâlâ, bizim tarafımızdan ve bütün Müslümanlar tarafından size bol bol mükafat versin!

Evet, önümüzdeki günlerde yine ‘’Noel’’çılgınlığı olacaktır, her sene olduğu gibi. Sakın‘’Bize ne?’’demeyelim! Çünkü Hıristiyan geleneği olan Yılbaşı Ülkemizde de kutlanmakta

Yılbaşı münasebetiyle Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca çam fidanı Noel hurafesi uğruna kesilip yok edilmektedir. Hıristiyan ülkelerde olduğu gibi, Müslüman ülkelerde de maalesef bu cinayetler işlenmekte. Hem de Hıristiyanlara benzeme adına yapılmadığı iddia edilmekte. Üzülerek ifade edelim ki bunu belediyeler caddeleri ışıklandırıp, süsleyerek bu vebale ortak olmakta. AVM leri söylememe gerek yok sanırım.

Ben belediyelerin böyle bir günde caddeleri ışıklandırıp, ağaçları süsleyip yılbaşı hazırlığı yapmasını içime sindiremiyorum. Bu İslam ümmetinin paralarını müslümanım diyenler, Hıristiyan adetlerini ve emperyalizme hizmet eden bu gece için harcamasını ümmetin içinde büyük bir yara olduğuna inanıyorum. Biran önce bu tür etkinlikten vazgeçip, bu halkın değer ölçülerine saygılı olmalarını bekliyorum.

Bir lafımda kendini sözde ağaç ve tabiat sevgisine adamış gezicilere, Ey gezici ikiyüzlüler yılbaşında o kadar ağaç kesilirken niye sesiniz çıkmıyor? Yoksa ayni zihniyete sahip sizler mi kesiyorsunuz o ağaçları.

Soruyorum size bu ülkede ne kadar Hıristiyan var? Bu ülkenin kaçta kaçı Hıristiyan? Onlara benzeme adına yapılmadığı iddia etseler de nafile. Bunun İslam ve örfümüz ile hiç bağdaşır yanı yoktur.

“Adına yılbaşı eğlencesi dedikleri ve tüm dünya halklarına süslü gösterilerek dayatılan bu hayâsızlık akımına karşı durmayı İslami bir vazife olarak bilmekle birlikte bu kutlamaların dünya Müslümanlarının emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden bir vasıta olarak görmek gerekiyor.. Bu nedenle her Müslüman'ın gücü nispetince bu yabancı kültüre karşı mücadele etmesinin dini bir vecibe olduğuna inanıyorum.

Şuan iktidarda olan AK parti ve yöneticilerinin bu konuda gerekli çalışmaları yapıp bu toplumu yozlaşmaktan ve batı medeniyetlerine esir olmaktan kurtarmasını bekliyoruz. Eğer bu konuda bir şey yapamıyorsa dahi en azında belediyelerin bu konuda kutlamalara yardımcı ve bu oyuna alet olmamalarını umuyorum.