25-26 Haziran'da Bahreyn'in başkenti Manama'da düzenlenen 'ekonomi çalışmayı' ABD'nin deyimi ile 'yüzyılın antlaşması' gerçekleşti.

Genel konusu İsrail-Filistin ilişkilerini konu alan bu çalıştan 'refah için barış' sloganıyla Dünya basınında büyük bir gündem bulmuş durumda.

Peki nedir bu yüzyılın antlaşması?

Yüzyılın antlaşması; ABD'nin Orta doğuda yaveri olan İsrail devletine daha çok toprak, daha fazla özgürlük ve daha fazla rahat hareket etme hakkı tanıyan bir antlaşmadır. Bağımsız Filistin Devleti'ni fiilen ortadan kaldırmayı amaçlayan bu antlaşmada Kudüs İsrail devletinin başkenti olacak, Gazze Mısır devletinin bir eyaleti olacak ve Filistin devletini yeniden kurulma hakkı tanınacak bir anlam ve öneme sahip olan bu antlaşma Filistin devletini bariz bir anlamda yok sayma anlamına gelmektedir.

 Yüzyılın antlaşmasına şuana kadar sadece ABD, İsrail, Bahreyn, BAE, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün ve Mısır destek vermektedir.

Başta Türkiye olmak üzere, Lübnan, Filistin  ve Irak  gibi çeşitli ülkeler bu antlaşmayı protesto etmektedirler.

  ABD'nin yaverliğine soyunan Arabistan, BAE, Ürdün ve Katar bütün Dünya Müslümanlarını karşılarına alarak bir kez daha ihanetin nasıl bir şey olduğunu tekrar göstermiş durumdadırlar. Çok uzağa gitmeyelim geçtiğimiz günlerde ABD'nin ambargosuna maruz kalan Katar'ın böyle bir çalıştaya katılmasını şaşkınlık için karşılıyorum. ABD tarafından maruz kaldığı ambargoda ilk olarak Türkiye'den destek alan Katar devletinin böyle bir davranışta bulunmasını çok muammatik buluyorum.

   Barış adı altında inceden inceye Müslümanların kökünü kazıyan bu antlaşmaya ses çıkarmayıp,  süt dökmüş kedi misali susan Ümmet'i Muhammed'in tez zamanda  gözlerini açıp uyanmalarını Rabbimden niyaz ediyorum.

Selam ve Dua ile