“Yeryüzü kendine has bir sarsıntıya uğratıldığı, içindekileri dışarıya çıkarıp attığı ve insan, "Ona ne oluyor?" dediği zaman,İşte o gün, yer, kendi haberlerini anlatır. Çünkü Rabbin ona (öyle) vahyetmiştir.O gün insanlar amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır.Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir.Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir.”(zilzal suresi) Çok değil bundan 37 gün önce herkes şen şakrak gece yarılarına kadar diskolarda, barlarda, meyhanelerde ve caddelerde 2020 adı altında yeni yılı kutluyordu.

Bazıları günah işliyorken o gece bazı insanlarda secdelerinde Mekke’nin fethi ile gururlanıp insanlar için hayır dualarda bulunuyordu. Bu söylediklerim yaşanılan gerçeklerden sadece ufak bir örnekti. Evet asıl konumuza gelmek gerekirse 2020 yılı insanlığa pekte hayırlı gelmedi. Ülkemizden örnek vermek gerekirse 24.01.2020 saat 20.55’te Elazığ ve Malatya’da yaşanılan depremde 41 vatandaşımız hayatını kaybetmişti ve binlercesi de yaralı olarak kurtarılmıştı. Daha sonra 05.02.2020 tarihli günde Suriye tarafında bulunan Mehmetçiklerimizden 8 askerimiz şehit olmuştu.

Son olarak Van Bahçesaray’da yolcu otobüsünün çığ altında kalması sonucu, çığ altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmaya gelen arama ve kurtarma ekiplerinin üzerine ikinci bir çığın düşmesi sonucu 36 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Dünya’ya baktığımızda sanırım en güzel ve en önemli örnek yıllardır Doğu Türkistan’da Müslümanları katleden ve yok eden Çin devletinin uğradığı ‘korona virüsü’ olsa gerek.

Şuana kadar 500 kişi hayatını kaybetti. Binlerce insan karantina altında hayat durmuş durumda ve insanlık 2020 yılının henüz başında! Yazımın girişinde de söylenildiği gibi yeryüzü kendine has bir sarsıntıya uğratıldığı zaman içindekileri dışarıya atıp ve insan o an ne oluyor diyecek. İşte o gün yer kendi haberini anlatır. Çünkü Rabbin ona öyle vahyetmiştir.

Daha ne zaman kendine çeki düzen verecen Ademoğlu? Bak 9 yıldır yanı başında ABD. Rusya, İran kardeşlerini katletmekte ve sen hala bunun farkında değilsin ne zaman farkına varacaksın daha? Ecel gırtlağa gelip dayandığı zaman mı farkına varacan? Vallah sen gaflet içindesin! Seni seven ve koruyan Rabbine karşı azdıran nedir insanoğlu? Vallah Dünya malı Rabbin’in gözünde beş para etmiyor. Bak kıyamet yaklaşıyor Rabbine dön insanoğlu! SELAM VE DUA İLE