

Gaziantep Sanko Sanat Galerisi'nde sergi açan ressam Tülin Demir, "Atölyem yok. Mutfağımda yemek pişirirken yaptığım resimleri Gaziantepli sanatseverlerle paylaşmaya geldim" dedi.
Demir, okuldaki görevinin yanı sıra, evinin mutfağında, penceresinden süzülen güneş ışığından yararlanarak resim yaptığını ve bundan da büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Niksarlı olduğunu, akrabalık bağı ile bağlandıkları Gaziantep'te sergi açmaktan ayrı bir sevinç duyduğunu kaydeden Demir, "Akrilik çalışması olan ve her birisi benim için ayrı bir anlam taşıyan 46 resmimi Gaziantepli sanatseverler ile paylaşmaktan mutluyum" diye konuştu.
Merkez İlçe Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise önceki görev yerinin Niksar olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti: "Tarih, tabiat ve kültür kenti Niksar'dan, ülkemizin önde gelen sanayi kentlerinden birisine geldim. 'İşin Hilesi Dürüstlük' diyen anlayışın eseri olan Sanko Sanat Galerisi'nde düzenlenen sergi açılışında bulunmaktan mutluyum. 'Sanatsız Kalan Bir Toplumun Hayat Damarlarından Birisi Kopmuştur' diyen Büyük Önder Atatürk'ün sözünün bugün burada daha anlam kazandığına inanıyorum."
Merkez İlçe Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın'ın, Sanko Sanat Galerisi adına sanatçı Tülin Demir'e "Gaziantep'in sanat standardının yükselmesine katkısından" dolayı plaket vermesinin ardından, serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışına, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, Özel Sanko Okulları Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Tılfarlıgil ve Sanko Park AVM Genel Müdürü Emre Şen de katıldı.