İslam yaşatma ve kalpleri diriltme dinidir.

     Rabbimiz Maide suresinin 32. ayetinde "Kim katil olmayan ve yeryüzünde fesat çıkarmayan bir kişiyi öldürürse sanki bütün insanlığı öldürmüş gibi olur. Kimde bir insanın hayatını kurtarırsa sanki bütün insanları kurtarmış olur. Ne varki onların çoğu bütün bunlardan sonra , hala yeryüzünde fesat ve cinayette aşırı gitmektedirler." buyurmaktadır.

    Şehrimizde yaşanan en son terör olayı (canlı bombanın kendisini patlatması) sonucu üç polisimiz maalesef şehid oldu ve yaralılarımız var. Tüm şehidlerimize allahtan rahmet, yaralılarımıza da rabbimizden şifalar diliyoruz.

    Allahu teala yukarıda okuduğumuz ayeti kerimede insan hayatının değerini anlatırken, islami görünüşte olduğunu söyleyen birileri, islama çok büyük zarar veriyor ve masum insanları katletmeye devam ediyor.

   Allahu teala kuranı kerimi efendimize s.a.v. vahyetti. O da bunu hayatı boyunca doğru bir şekilde uyguladı.

   Mekkenin fethini hatılayalım. Yıllardır müslümanlara zulmeden mekkelileri, peygamber efendimiz, s.a.v. savaşmama ve silahlarını bırakmaları neticesinde affetmiştir.

     Hatta bu konuda yanlış yapan komutanını cezalandırmıştır. Mekke ye girişte zaferin verdiği baş dönmesiyle ( Bu gün büyük savaş günüdür. Kabede vuruşmanın insan öldürmenin helal olacağı gündür) diyen komutanı sad b. ubadeyi, efendimiz (azletmiştir) komutanlıktan almıştır ve  Ben insanları yaşatmak ve kalplerini diriltmek için gönderildim buyurmuştur.

   Sevgili peygamberimiz s.a.v. ve müslümanlar o kadar işkenceye maruz kalmalarına rağmen intikam almamışlardır. Hatta  serbestsiniz diyerek hz. yusufu örnek vermiştir.

   Benim halimle sizin haliniz yusufun a.s. kardeşlerine dediğinin aynısı olacaktır. Yusufun kardeşlerine dediği gibi bende size diyorum "Size bugün hiçbir başa kakma ve ayıplama olmayacak. Allah sizi bağışlasın o merhamet edenlerin en merhametlisidir". yusuf 92. ayet

   Allahu teala kuran sizin için öğüttür buyuruyor. Bu insanlar kurandan öğüt almıyor. Bu insanlar ne okuyor. Bu ayet ve hadisleri okumuyor olmalı. Eğer okumuş olsalardı vahşetin ve zulmün islamla bağdaşmayacağını bilirlerdi. Bu düşüncede olan kişiler kurana ve hz. peygamber algısına zarar veriyorlar.

    Hiç kimsenin kuranı kerime ve Peygamber efendimize s.a.v. zarar vermeye hakkı yoktur. Doğru ve sahih kuran anlayışını kuran ve hz. muhammedden almamız gerekiyor,  O s.a.v. kendisine vahyolan kuranı kerimi sahabelerine yirmi üç yıl anlatmış ve doğru yaşanması için de mücadele vermiştir.

   Biz müslümanlar sahabelerden gelen bu mirası yaşamak ve yaşatmanın yanında, islamı evrensel boyutlara taşımakla görevliyiz.  Ülkemiz dışında yaşayan kardeşlerimize yardmcı olabilecek her yolu denememiz gerekir.

   Komşunuzda yangın varsa oraya müdahale etmeniz gerekir. Beş yıldır suriyede yaşanan savaşın bitirilememesi müslümanlara ayıp olarak yeter. Eğer bu savaş bitirilmiş olsaydı bu gün bu terör olayları olmayacaktı.

   Suriyede devam eden savaşta her gün onlarca insan hayatını kaybediyor. Bunun karşısında çok cılız ses çıkıyor. Seslerimizi duyulabilir şekilde daha yüksek çıkarmamız gerekiyor. Her duyarlı müslümanın, hadisi şerifte geçtiği üzere, bu konudaki çalışmalara elleriyle, dilleriyle ve kalpleriyle destek olması gerekiyor.

   Bizler duyarlı müslümanlar olarak yaşadığımız yerlerin huzurlu bir islam beldesi olması için üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Bu konuda kanaat önderlerimiz ve tüm sivil toplum kuruluşlarının daha çok gayret göstermesi gerekiyor. Bu hepimizin üzerinde bir vebaldir.