Okulların açılmasına az bir süre kala, paralelciler yine iş başında. Öğrenciler üzerindeki etkisini bilmeyenimiz yok. Türkiye genelinde en etkin, paralelcilerin okulları olduğunu biliyoruz. Bu okullar da yetişen gençlerin, üzerinde rant sağlayan bu yapı, hükümetin baskısından dolayı daha bir gizli çalışmaya başladılar. Saldırgan bir tavırla, ellerindeki bütün imkânları seferber etmiş durumdalar. Kendi ifadeleri ile bu olay, onlar için ölüm kalım savaşı. Bundan dolayı, kimler ile beraber oldukları, kim adına çalıştıklarının hiçbir önemi yok. Onlar için önemli olan mevcut Ak parti iktidarının devrilmesi. Budan dolayı, yeni öğretim yılı, paralelciler için kendilerini ispatlama yılı olacak ve taraftarlarına hala güçlü oldukları mesajını vermeye çalışacaklar.

Yıllardır kapılarında kovdukları insanlara, bir gün muhtaç olacaklarını hiçbir zaman düşünemediler. Kapılarına gelen insanları hep küçümseyip, onları bir meta gibi gördüler. Onların üzerinde nasıl rant sağlarız düşüncesi vardı. Bunların yanlarına gelen insanlara, tavır ve tutumlarını hepimiz biliyoruz. Her zaman insanlar arasında sınıf ayrımı yapıp, Zengine zengin muamelesi, fakire de fakir muamelesi yaptılar. Mevki makam ve para onlar için her şeyin önünde yer aldı. Çocuğunu dershaneye yazdırırken, üç kuruş indirmek için uğraşan ailelere karşı tavırlarını unutmamız mümkün değil. Her şeyi biz biliriz, en iyi biziz, bizden büyük kimse yok ve herkes bize muhtaç tavırları bu halkın gönlünde ne derin yaralar açtığını, fakat dillendiremediklerini tüm kamuoyu biliyor.

Bu günlerde, öğrenci avına çıkan bu yapı, üniversiteye kayıt yaptıracak velilerin telefonlarını bir şekilde bulup irtibata geçiyorlar. Başka şehirlere giden öğrencileri kandırarak, yurtlarına alıyorlar. Tabi veliler olayın farkında bile olmadan çocuklarını bu yapının kucağına itmiş oluyorlar. Öyle sinsi hareket ediyorlar ki, kendilerini bu yapının dışındaymış gibi gösterip, Çaresiz kalan bu insanlar, çaresizlik içerisinde onların yerinde kalmayı kabul ediyorlar.

Hükümetin ve cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu yapı ile mücadelesi, onların farklı yöntemler denemesine sebep olmakta. Girilecek olan inleri hala bulunamamış gibi gözüküyor. Eğer inlerine girilmiş olsa idi, bu yapının bazı ayakları çökmüş olurdu. Ama görüyoruz ki meydan okurcasına faaliyetlerine ara vermeden devam etmektedirler.Milli eğitimdeki paralelciler hala iş başında.

Öncelikle şu okul döneminde kalacak yer noktasında, devlet ve diğer sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşmekte. Bir zamanlar bu insanların inisiyatifine bırakılmış olan öğrenciler bu günlerde kurtulmak istiyor. Bu öğrencilerin barınacak ve diğer ihtiyaçlarının biran önce karşılanması lazım. Yoksa bu yapı istediğini elde etmiş olur. Öğrencilerimizi bu yapının çirkin emellerine  terk etmiş oluruz.