İMO Şube Başkanı Burkay Güçyetmez, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güçyetmez mesajında, "Atatürk ve silah arkadaşları, işgal altındaki vatan topraklarını kurtarmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak tarihin akışını değiştirmişlerdir" diye konuştu.


"19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını coşku ile kutluyoruz" diyen İMO Şube Başkanı Güçyetmez, şöyle devam etti:
"19 Mayıs 1919 tarihi, işgal altındaki vatan topraklarının kurtarılarak Cumhuriyetin kurulmasındaki en önemli dönüm noktalarından birisidir. 103 Yıl önce Samsun'da yakılan özgürlük meşalesi sadece Anadolu'yu aydınlatmakla kalmamış, bağımsızlık mücadelesi veren bir çok mazlum millete de yol göstermiştir. İşgal altındaki bir çok ülke, şartlar ne olursa olsun esareti kabul etmeyerek bağımsızlığından ödün vermeyen milletimizin canı pahasına verdiği Kurtuluş mücadelesini örnek alarak bağımsızlığını kazanmıştır.


19 Mayıs'ın bayram olması Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere verdiği önemi ve güveni göstermektedir. Atatürk, gençlere yönelik hitabında, 'Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşacak olan sizlersiniz' diyerek Türk gençliğine tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Gençlerimizin, Cumhuriyetimizin korunması ve daha da güçlendirilmesi konusunda üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklarına inancımız tamdır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır.