El-Bab Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zein Darviş ve Yönetim Kurulu üyeleri ANESİAD Gaziantep Derneğine ziyarette bulundu.

El-Bab Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zein Darviş ve Yönetim Kurulu üyeleri Anadolu Esnaf Sanayici ve İşadamları Derneği'ne (ANESİAD) ziyarette bulundu.

ANESİAD Gaziantep Yönetim Kurulu Başkanı İdris Tekin, ANESİAD Gaziantep Yönetim Kurulu Üyeleri ve üyeleriyle bir araya gelen heyet, ikili ticaret, bölgede yaşanan sorunların aşılması ve çözüm önerileri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Heyeti ANESİAD Gaziantep'te ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren İdris Tekin, 'İki toplum arasında geçmişe dayanan çok ciddi bağların olduğunu ve savaşın başından bu yana gerek ülke olarak, gerek sivil toplum kuruluşları olarak Suriyeli kardeşlerimizin yaralarını sarmak adına çok ciddi adımlar atıldığını söyledi.

İkili ticareti geliştirmek amacıyla geçtiğimiz yıllarda El-Bab bölgesinde ziyarette bulunduklarını anımsatan İdris Tekin, karşılıklı yapılan ziyaretlerin bu süreci hızlandırdığını belirterek, 'Sizlerin normal iş hayatına dönmenizi canı gönülden istiyoruz. Ziyaretleriniz için teşekkür ediyoruz' ifadelerini kullandı.

El-Bab Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Zein Darviş de ev sahipliği için ANESİAD Gaziantep yönetimine teşekkür ederek, 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk halkına bize verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. El-Bab eskiden çok bilinen ve tanınmış bir ticari bölgeydi. Suriye'de en büyük ticaret ve sanayi bölgesi burasıydı. Savaştan çok zarar gördük ama şartlar ne olursa olsun karşılıklı olarak ticari ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Bu konuda sizden destek bekliyoruz' şeklinde konuştu.

Toplantı sonunda karşılıklı iş geliştirme amaçlı protokol imzalanması için karar alındı.

Toplantının ardından hatıra fotoğrafı çekildi.