DEVA Partisi Gaziantep Danışma Kurulu tarafından yapılan araştırmaya göre asgari ücretli çalışanların %66'sının gelirleri giderlerini karşılayamıyor.

DEVA Partisi Gaziantep Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Erdoğan 'Mutfak masraflarını karşılayamayan asgari ücretli çalışanların oranı %74 olarak belirlenmiştir. ' dedi.

Erdoğan, katılımcıların %83'ünün çocuklarının ihtiyaç duyulan gıdalara erişemediğini %94'ü için ise et yemenin hayal olduğunu belirtti. Katılımcıların %83'ünün borçlarını hiçbir şekilde ödeyemez durumda olduğunu ifade eden Erdoğan, 'Katılımcıların %98'i en büyük sorunlarının enflasyona endeksli hayat pahalılığı olarak belirlenmiş ve asgari ücretin artırılmasının bu soruna çözüm olmayacağını ifade etmiştir. Benzer sonuçlar kiracı konumunda olan asgari ücretli çalışanlar için de geçerli ve asgari ücretli kiracıların %66'sı kiralarını ödemekte zorlanmakta; tamamı doğalgaz, elektrik, su, ulaşım gibi giderleri ödemekte büyük sorun yaşamaktadır.' Dedi.

Sonuç olarak Gaziantep'te mevcut asgari ücret asgari yaşam için yeterli değildir' diyen Erdoğan, 'Asgari ücret çalışanlar ve aileleri için insanca yaşamayı mümkün kılacak şekilde düzenlenmelidir. Asıl yapılması gereken TÜİK'in açıkladığı ayarlanmış rakamlar üzerinden değil çarşı ve pazardaki gerçek rakamlar üzerinden tüm sabit gelirlilerin maaşlarının arttırılmasıdır.' Diyerek sözlerini tamamladı.