13 Ocak Perşembe günü Türkiye’de ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile başlayan aşılama süreci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, milletvekilleri ve il sağlık müdürleri ile devam etmiş ve ardından sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan insanların da aşılanma süreci başlamıştı.

Aşı olanların sayısı 2 milyonu geçti

Başladığı günden bu yana tam olarak 2 milyon 657 bin 619 bin kişinin aşılandığı, Covid-19 aşılama sürecinde 11 Şubat günü 2. Doz aşılama sürecine geçilecek. Öncelikle Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın aşılanması ile başlayacak olan 2. Doz aşılama süreci Cumhurbaşkanı Erdoğan, bakanlar ve milletvekillerinin ardından il sağlık müdürleri ve sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan insanlar ile devam edecek.

İkinci doz uygulamanın yanı sıra 75 yaş üstünün birinci doz aşılanmaları devam ediyor. Birinci aşamanın tamamlanmasıyla sıra asker, polis ve kritik görevde çalışanların aşılanacağı ikinci aşama geçilecek.

Aşılamada 2. Dönem başlıyor

Gaziantep’te ise ilk olarak yine Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’nin 11 Şubat Perşembe günü saat 10:00'da 25 Aralık Devlet Hastanesi Aşı uygulama Polikliniği'nde yaptıracağı aşı ile başlayacak olan 2. Doz aşılama süreci, daha sonrasında sağlık çalışanları ve 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan insanlar ile devam edecek. Gaziantep’te İlk Sağlık Müdürü Tiryaki ile başlayan aşılama sürecinde şimdiye kadar 37 bin 254 kişi aşılandı.

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 2. Doz aşılanma süreci ile ilgili yapılan açıklamada, “Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki’ye 14 Ocak 2021 tarihinde ilk dozu yapılan Covid-19 aşısının 2. Dozunu 11 Şubat 2021 Perşembe Günü saat 10:00’da 25 Aralık Devlet Hastanesi Aşı uygulama Polikliniği'nde yaptıracak.” İfadelerine yer verildi.