2019 -2021 yılları arasında devam eden TRIP projesinin ilk hareketliliğine Gaziantep Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi ev sahipliği yapıyor. Proje İtalya, Napoli şehrinde gerçekleşen hareketlilik ile devam ediyor.

TRIP projesi UNESCO dünya miras listesinde yer alan eserleri ile ilgileniyor. Bir turizm projesi olup, öğrenciler bir turizm acentesi gibi bu değerli yerlerin ziyaretleri için bütün hazırlıkları yapmayı öğreniyorlar ve akranlara aktarıyorlar. Bu işin arkasında birçok araştırma ve keşif işleri vardır ve titizlikle bir turistik turun bütün detayları ile nasıl yapılacağı öğreniyor ve öğretiyorlar. Unesco dünya miras listesindeki eserleri korumaya ve yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaları yürütüyorlar. Erasmus+ Okul Eğitimi Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2021 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında iş birliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlanıyor.

Gaziantep Bahçeşehir Koleji, gerçekleştirmekte olduğu yurt dışı ziyaretleri ile öğrencilerin, ingilizceyi aktif kullanarak yabancı dil becerilerini geliştirmeyi, değişik kültürleri öğrenme imkanı sağlamayı ve öğrencilerine özgüven aşılayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefleniyor.