Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Koronavirüs salgını nedeniyle İçişleri Bakanlığının aldığı tedbirler kapsamında geçici süreliğine faaliyetlerine ara verilen mükelleflerimizin vergilerini bugün yayınladığımız tebliğ ile erteledik.

Sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan mükelleflerimizi 1 Aralık 2020 itibariyle mücbir sebep kapsamına aldık.

Bahse konu mükellefler tarafından mücbir sebep döneminde verilmesi gereken katma değer vergisi ve muhtasar beyannamelerin beyan ve bunlara ilişkin ödeme süreleri mücbir sebep halinin sona ereceği tarihi izleyen ayın 26’ncı günü sonuna kadar uzatıldı”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün yayınlanan tebliğ ile; sinema salonu, kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe, elektronik oyun salonu, bilardo salonu, lokal, çay bahçesi, halı saha, yüzme havuzu, hamam, sauna, lunapark faaliyetinde bulunan işletmeler 1 Aralık 2020 itibariyle mücbir sebep kapsamına alındı.

Böylece bu işletmelerimiz, 1 Aralık 2020’den itibaren faaliyete tekrar başlayana kadar; KDV, muhtasar, Form Ba-Bs, e-defter beyannamelerini vermeyecekler, tahakkuk eden vergileri de ödemeyecekler.

İş dünyasının ihtiyaçlarına duyarsız kalmayarak bu yönetmeliğin çıkarılmasında emeği geçen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Bakanımız Lütfi Elvan, TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Dilerim bugün yapılacak Kabine Toplantısından yarı ve tam zamanlı olarak kapanmak zorunda kalan hizmet sektörünün diğer işletmeleri için de yüz güldüren kararlar çıkar.”