Bakan Koca sosyal medya paylaşımında, 25-31 Aralık arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ili; Eskişehir, İstanbul, İzmir, Aydın, Çanakkale, Muğla, Kırklareli, Gümüşhane, Edirne, Kocaeli olarak açıkladı.

7

GAZİANTEP DÜŞÜŞÜNÜ SÜRDÜRDÜ

Bakan Koca'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Gaziantep'in haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka oranı 15.04 olarak göze çarptı. Gaziantep'in bir önceki hafta vaka oranı ise 17,13 olarak kayıtlara geçmişti.

Haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka oranlarının oldukça hızlı bir şekilde düşmeye devam etmesi ile birlikte, birçok vatandaş umutlandı. Okulların kapanması ve tam kapanma gibi bazı konuların gündeme geldiği bu günlerde haftalık vaka oranının azalması vatandaşların gönüllerine su serpti.

18 -24 ARALIK:

9 (1)

25 – 31 ARALIK:

8

OMİCRON İLE GÜNLÜK VAKA PATLADI

Omicron varyantının ortaya çıkması ile birlikte vaka oranları 20 binlerden 70 binlere kadar yükseldi. Günlük vaka sayısının bir anda bu kadar fazla artması vatandaşları tedirginliğe düşürürken, en azından haftalık vaka oranının düşüşe devam etmesi bir nebze iyi geldi. Vaka oranlarının patladığı bu günlerde birçok yetkili isimden maske, mesafe ve temizlik kuralları uyarıları ve Omicron varyantı ile ilgili uyarılar ise gecikmedi.

9 ARALIK:

10